Kártyaforduló és új Budapest Kártya a főváros turisztikai piacán

Forrás: turizmus.com

 2015. március 31. 17:51

Április 1-én jelenik meg az új Budapest Kártya. Funkciója a régi, az arculata azonban megújult és a kártya szolgáltatásai is tartalmaznak új elemeket.

A legfontosabb a kártya külalakja, az előlap modern, grafikai arculatot kapott. A Budapest Kártyákon tematikusan a fővárosi hidak kerültek megjelenítésre.

A 2015. április 15-től érvényes árlista a következő:

24 H: 4900 Ft vagy 17 Euro

48 H: 7900 Ft vagy 27 Euro

72 H: 9900 Ft vagy 33 Euro

A Budapest Kártyában az „ingyenes" szolgáltatások a következőek:

1, A kártya érvényesség ideje alatti ingyenes BKK tömegközlekedés – a BKK által üzemeltett dunai hajójáratokon is – a város közigazgatási határáig, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérig.

2, Ingyenes belépés a Szent Lukács Fürdőbe.

3, Ingyenes belépés a Budapesti Történeti Múzeumba; az Aquincum Múzeumba és Régészeti Parkba; a Kiscelli Múzeumba; az Új Budapest Galériába; a Nemzeti Galériába; a Vasarely Múzeumba; a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumba; a Nemzeti Múzeumba, a Capa Központba és a Mai Manó Házba, és a Nagytétényi Kastélymúzeumba.

4, Ingyenes budai és pesti városnéző séta.

5, Ingyenes Pocket Guide© mobil applikáció letöltése 3-5 túrával.

Kedvezményes belépési lehetőség többek között a budapesti fürdőkbe, az Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Tropicariumba, a Műcsarnokba, a Csodák Palotájába, a Memento Parkba; a Hop on – Hop off városnéző buszokra, a RiverRide dunai városnéző úszóbuszra, a Legenda hajókra, a Sziklakórházba, a margitszigeti Víztorony kilátóba, a Budapest TukTukra, a Miniversumba, az Aquaworldbe. A kártyával kedvezményesen lehet utazni az Airport Shuttle-lal.

A kártyával több étteremben lehet kedvezménnyel fogyasztani.

További információk: sales@budapestinfo.hu, www.budapest-card.com.