Kastélyfelújítás és sportfejlesztés Szombathelyen

Forrás: Magyar Építők

 2018. január 23. 14:35

Sportfejlesztésekkel valamint a Gothard-kastély felújításának tervezésével folytatódik a Modern városok program a vasi megyeszékhelyen.

Lovassport- és hagyományőrző rendezvényközpont, valamint teniszcentrum épül Szombathelyen a Modern városok program következő lépéseként. Emellett elindul a Gothard-kastély felújításának az előkészítése is. A három projekt elindítására 550 millió forintot fordíthat az önkormányzat – ismertette Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a projektindító sajtótájékoztatón.

A lovasközpont 3,5 milliárd forintba kerül

Fotó: pixabay.com

A Szent Márton lovassport- és hagyományőrző központ a Homok úton, a volt szabadidőközpont helyén épülhet fel. Lovaglópályák, lovarda, lelátók, öltözők létesülnek; a központ alkalmas lesz kiállítások, kézműves foglalkozások, vásárok, de akár történelmi játékok, szakmai konferenciák rendezésére is. A tervek a 195 millió forintos támogatásból 2018 végéig készülnek el, a teljes beruházás 3,5 milliárd forintba kerül majd, amire újabb támogatási kérelmet nyújt be az önkormányzat.

A Gothard-kastély felújításának terveit 94,5 millió forintból 2019 márciusáig készíthetik el, és ha a megvalósítást – ami 1,8-2 milliárd forintot igényel – szintén támogatja a kormányzat, a felújítás első üteme 2020-ig készülhet el. A turisztikai célú rekonstrukció során nemcsak a kastélyépületet, hanem az egykori angolkertet is felújítanák.