A katari labdarúgó-vb alatt Szaúd-Arábia speciális vízummal várja a látogatókat

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 28. 11:25

November 20-án kezdődik a 2022-es FIFA labdarúgó-világbajnokság Katarban. A vb-re érkezők szurkolókat új, többszöri beutazásra jogosító vízummal csábítja a szomszédos Szaúd-Arábiába az ország látnivalóinak felfedezésére.

A szaúdi külügyminisztérium új, többszöri beutazásra jogosító vízumot vezetett be Szaúd-Arábiában, ezt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság alatt az úgynevezett Hayya-kártyával rendelkező látogatók vehetik majd igénybe. A Hayya Card a sportrendezvény minden résztvevője számára kötelező, ezzel lehet belépni Katarba és a stadionokba.

A Hayya Card birtokosai online igényelhetik az új szaúdi vízumot, amely összesen 60 napos szaúd-arábiai tartózkodást tesz lehetővé, legkorábban a torna előtt 10 nappal kezdődően.

Ráadásul a szaúdi vízum felhasználásához a szurkolóknak nem szükséges előtte Katarba utazniuk, Szaúd-Arábiában is megkezdhetik az útjukat. Az új vízummal arra szeretnék ösztönzi az első alkalommal oda látogatókat és a visszatérőket egyaránt, hogy ne csak Katart fedezzék fel, de egyéb, a világbajnoksághoz közeli úti célokat is. Szaúd-Arábia mindössze egy rövid repülőútra található a rendezvény helyszínétől, így praktikus és kényelmes célpontot jelent a világbajnokság résztvevői számára – közölte a Szaúdi Turisztikai Hivatal.

Az autentikus arab kultúra és a természeti látnivalók mellett mellett Szaúd-Arábia sokszínű programokat kínál majd az utazóknak, többek között az MDLBeast, a Vörös-tengeri Filmfesztivál, a Riyadh Season és a Winter at Tantoura AlUl is mind a világbajnokság ideje alatt kerül megrendezésre.

szaudarabia_123rf

Rijádból 90 perc alatt elérhető Doha

Fotó: 123rf.com

Emellett 6 UNESCO-világörökségi helyszínnek és több mint tízezer régészeti lelőhelynek ad otthont az ország, valamint itt található a hegyvidéki Asir régió is, amely magában foglalja az UNWTO által 2021-ben a "legjobb turisztikai falunak" választott Rijal Almaa-t, továbbá a művészetek és a kultúra központjaként számon tartott Dzsiddát is.

A légi összeköttetések javítása érdekében a Saudia légitársaság naponta 40 ingajáratot indít Dohába Dzsiddából és Rijádból, amelyet a szaúdi csapat meccsnapjain napi 60 járatra emelnek. Doha mindössze 90 perc alatt elérhető Rijádból. Emellett a Szaúd-Arábia és Katar közötti Salwa határátkelőt is megnyitják a szárazföldi utasok számára, a napi átengedő kapacitást 24 ezer autóra növelve. Ráadásul Szaúd-Arábia mostanra feloldotta az összes koronavírus ellen hozott utazási korlátozását, így még könnyebb lesz beutazni az országba.