Katarba készül az idei Világkupára? Hosszabbítsa meg utazását Szaúd-Arábiában!

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 11. 19:56

Hamarosan kezdődik a 2022-es FIFA Labdarúgó Világkupa Katarban. Azoknak, akik oda készülnek, érdemes felfedezniük egyúttal a szomszédos Szaúd-Arábia különleges vonzerőit is! Ehhez ad tippeket az alábbi írás.

Élvezze Ön is az igazi Arábia vendégszeretetét, fedezze fel Szaúd-Arábia három kiemelt desztinációjának – Rijád, Dzsidda és AlUla – a szépségét és a sokszínűségét.

Naponta több légi járat is közlekedik Katar és Szaúd-Arábia között a Világkupa ideje alatt, így kényelmesen kombinálható a két közel-keleti desztináció.

Rijád, a modern metropolisz

Fotó: STA

A Szaúd-Arábiát felkeresni szándékozó turisták rendelkezésére áll az egy évig érvényes, többszöri belépésre jogosító eVisa, amelynek birtokában akár 90 napig lehet az országban tartózkodni. 49 ország állampolgárai ezen az online portálon keresztül tudják megigényelni az elektronikus vízumot.

Rijád

Ebben a hagyományokat a XXI. századi víziókkal kombináló városban született meg a mai Szaúd-Arábia. Az ország fővárosa lüktető metropolis, ahol világszínvonalú étkezési és vásárlási lehetőségeket, valamint folyamatosan növekvő kulturális kínálatot találunk. A város többszáz éves történelmét hangulatos piacok, lenyűgöző múzeumok és építészeti emlékek idézik meg.

A téli hónapok alatt a város hihetetlenül gazdag szórakozási lehetőségeket kínál. A Riyadh Season a világ egyik legnagyobb fesztiválja, amelynek keretében zenei, művészeti és színházi előadások mellett gasztronómiai programokból lehet csemegézni a város különböző részein. Itt minden látogató talál magának megfelelő időtöltést.

Az MDLBEAST a Közel-Kelet legnagyobb zenei fesztiválja. Az idén decemberben rendezik meg a harmadik eseményt, amelynek három napja során globális, regionális és helyi szupersztárok műsorait élvezhetjük.

Hol érdemes megszállni?

Four Seasons

The Ritz-Carlton

Intercontinental

Fairmont

Shaza

Hol érdemes étkezni?

Takya (szaúdi)

Najd Village (szaúdi)

ROKA Riyadh (japán)

Cipriani (olasz)

LPM Restaurant & Café (francia)

 

Dzsidda

Dzsidda a szaúdi zenei és művészeti élet központja, a különböző kultúrák olvasztótégelye. A városban található a kősikátorairól és ősrégi balkonjairól nevezetes, történelmi Al Balad negyed, amely az UNESCO Világörökség része. Al Balad tulajdonképpen egy egész évben nyitva tartó szabadtéri múzeum, ahol a régi hijazi épületek megőrizték történelmi jellegüket, miközben belsejükben sok helyen már kávézók vagy múzeumok működnek. A régi és az új keveréke, Dzsedda mindenképp egy izgalmas hely Szaúd-Arábiában, amit érdemes felfedezni.

Dzsedda híres még a lenyűgöző tengerpartjáról is. A Vörös-tenger korallzátonyai között fantasztikus élmény a búvárkodás

Hol érdemes megszállni?

Assila, a Luxury Collection Hotel

Shangri-La

Waldorf Astoria

The House Hotel

Shada Hotel

Hol érdemes étkezni?

Abu Zaid (szaúdi)

Twina (tengeri ételek)

Central Fish Market (tengeri ételek)

Kuuru (japán)

Shang Palace (kínai)

 

AlUla

Kevés olyan hely van a világon, ahol még valóban úgy érezhetjük magunkat, mint egy felfedező egy ismeretlen vidéken. Szaúd-Arábia első UNESCO világörökségi helyszíne, AlUla az ország északnyugati részén található, a sivatag mélyén. A területen ősi sírokat találtak, amelyek igazolják, hogy ez a vidék már 7000 éve lakott terület. A lenyűgöző sziklaformációk által körülvett hely számos kalandsport-lehetőséget és kortárs művészeti installációt kínál.

Ha erre jár, ne hagyja ki semmiképp az Oázist! A környező sivataggal szemben éles kontrasztot mutató AlUla Oázis már régóta a nyugalmat és pihenést keresők kedvelt helye. Az oázisban bőséggel megteremnek a citrusfélék, a datolya és más gyümölcsök. AlUla még mindig viszonylag kevéssé ismert a turisták körében, így autentikus élményeket kínál az ide látogatóknak.

Hol érdemes megszállni?

Canyon RV Park

Habitas AlUla

Shaden Resort

Gathern Accommodations

Banyan Tree (nyitás October 2022)

Hol érdemes étkezni?

Suhail Old Town (szaúdi)

Merkaz (szaúdi)

Maraya Social (nemzetközi)

Pink Camel Pastry Boutique (nemzetközi)

Circolo (olasz)

 

A Szaúdi Turisztikai Hatóságról

A Szaúdi Turisztikai Hatóság (STA) 2020-ban kezdte meg a működését. Feladata Szaúd-Arábia turisztikai desztinációinak nemzetközi népszerűsítése és a szektor fejlesztése programok, csomagajánlatok és üzleti támogatások formájában. Feladatköre kiterjed az ország egyedi erőforrásainak és desztinációinak fejlesztésétől az iparági eseményeken való részvételig, illetve azok megszervezéséig.

(X)