Kávéval és múzeumi belépőkkel doppingolják a turistákat

Forrás: turizmus.com

 2017. május 03. 12:41

Jól startolt a Nyitott Balaton akció, eddig közel 10.000 ember vett részt azokon az eseményeken, amelyeket a tavaszi Balaton népszerűsítése érdekében szerveztek a tó körül.

A következő 10 napban, ezer kerékpárost szeretnének rávenni arra, hogy járják körbe a Balatont. A kerékpárosok, akár 128 programon is reszt vehetnek az akció ideje alatt, amelyekről a Nyitottbalaton.hu oldalon olvashatnak. Sok helyen még kedvezményeket is adnak azért, ha arrafelé kerékpárral kirándulunk.


Ilyen például:

Trüffel Bár- Füred kapitány bázisa - Ingyen dopping-kávé minden bringásnak, aki felmutatja saját pecsételő lapját a Trüffel Csokibárban 2017. április 28. és május 14. között!

Helikon Kastélymúzeum - A Nyitott Balaton programsorozat keretén belül 20% kedvezményt biztosítanak az összes kiállításra szóló kombinált belépőjegy árából.

Abbázia kávézó - A Nyitott Balaton időszakában (2017. április 28. - május 14.) 10% kedvezményt biztosítanak a fogyasztás árából pecsételő túra résztvevői számára!

Marco Caffe - A Nyitott Balaton időszakában (2017. április 28. - május 14.) 10% kedvezményt adnak a fogyasztás árából pecsételő túra résztvevői számára!

Szántódpuszta Kulturális Központ - A pecsételő túra résztvevői számára kedvezményes belépő biztosított Szántódpuszta területére, ami az összes kiállítás megtekintésére érvényes.

Idei újdonság a bringás balatoni pecséttúra

A  Nyitott Balaton egyik idei újdonsága a fent említett   „Pecsételd körbe a Balatont két keréken" elnevezésű túra, ami kicsit hasonlít a Kék Túrához. A lényeg, hogy be kell járni a több mint 220 km hosszú balatoni bicikliút-hálózatot, közben pecséteket is gyűjtve a megadott állomásoknál, jellemzően múzeumoknál, látványosságoknál, vendéglátó- és szálláshelyeknél. Nem muszáj egyvégtében körbebringázni a tavat, el is lehet osztani a szakaszokat. Itt lehet regisztrálni, illetve megismerni a pecsételő helyek térképét. Egyébként az ország leghosszabb egybefüggő kerékpárút-hálózata a balatoni - mondta Fekete Tamás,  a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke.

A színvonalasabb helyek és szolgáltatások egész évben megélnek a Balaton mellett, ezért érdemes egy kicsit beruházni is a tavaszi és az őszi szezonba a vendéglátóknak, szolgáltatóknak. Ha egyelőre még nem is hoz nagy nyereséget a nyitva tartás ilyenkor, hosszabb távon megtérül, és nem függnek majd annyira a piaci szereplők a nyári időjárástól, a nyári szezon hosszától. Ez persze azt is jelenti, hogy a Balaton mellett visszaszorulhat a tömegszolgáltatásokat nyújtó piaci szegmens, amelynek a jellegzetességei még a rendszerváltás előtt alakultak ki.

A turisztikai piacon ma már desztinációk versenyeznek egymással, nem szolgáltatások vagy települések, ezért szükséges a Balaton egységes szemléletű fejlesztése – mondta korábban az Origónak a Balaton Turizmus Szövetség  elnöke, Hoffmann Henrik. Szerinte a Balaton mint turisztikai célpont áttörés előtt áll, és végleg levetkőzheti a rendszerváltás előtti SZOT-üdülős, tömegturisztikai hangulatot.

Éskovács Péter, az akció PR-tanácsadója mindeztekhez hozzátette: a Balatonnak egyre jobb a sajtója. Egyre több olyan esemény zajlik a Balatonon, amely komoly médiaértéket is képvisel. A helyi turizmusért felelős szakemberek végre nem az ingyenes nordic walking, a „10 százalék kedvezmény a lángos árából" típusú marketingfogásokat erőltetik, hanem olyan programokat szerveznek, amelyek valóban vendégeket hoznak a tó partjára akkor is, ha a hűvösebb idő miatt, a vízben  még nem lehet fürödni.

Kapcsolódó cikkek