Kecskeméten készül Lettország kulturális központja

Forrás: turizmus.com

 2019. január 22. 10:41

A KÉSZ Csoport Riga ikonikus szabadtéri színházának acélszerkezetét gyártja és szereli össze 2019 októberéig.

Az óriásberuházásra 45 millió eurót költ Lettország, ebből a KÉSZ Csoport megbízásának értéke megközelíti a 9 millió eurót. A szabadtéri színpad az északi ország ikonikus kulturális központja lesz, ezért Riga városvezetése január 18-án Kecskemétre is ellátogatott, hogy személyesen is megismerje a gyártási technológiát és a cégcsoport erőforrásait.

A KÉSZ Csoportot a lett projekt generálkivitelezője hívta meg a tenderre, a kiválasztásnál pedig a hozzáadott műszaki és technológiai érték, valamint az ár döntött. Az összesen 1700 tonnás acélszerkezetet körülbelül 130 kamion viszi majd Kecskemétről Rigába. A legnagyobb egy kamionnal szállítandó tartóelem több mint 26 méter hosszú és 5 méter széles lesz. A KÉSZ a gyártást, a szállítást és az összeszerelést is elvégzi, így Magyarországon 50, Lettországban pedig 30 fő dolgozik majd a projekten.

A szabadtéri színpad Riga ikonikus kulturális központja lesz

Fotó: pixabay.com

„A KÉSZ szakértelmét a nemzetközi piacon is elismerik. Megtiszteltetés, és egyben egy visszajelzés arra, hogy szakmai tudásunk és acélszerkezet-gyárunk képességei a világon bárhol megállják a helyüket” – mondta Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője.

A KÉSZ Csoport jelenleg 30 országban, 65 000 partnerrel, 2000 munkavállalóval dolgozik, mintegy 5,5 millió m2 referenciával, több mint 3100 megvalósult projekttel, valamint 94 hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhet. A cégcsoport 2017-es nettó árbevétele elérte a 250 millió eurót.

Kapcsolódó cikkek