Kedvelik a vendégek a Duna-Gerecse Kedvezménykártyát

Forrás: turizmus.com

 2014. október 07. 16:18

A június elsején elindított kártyarendszer tapasztalatairól Magyarics Gábor, a Duna-Gerecse Kft. ügyvezetője beszélt egy újságírói study tour keretében megtartott sajtótájékoztatón október 7-én.

„A kártyarendszer elindítását a megvalósult projektjeink közül az egyik legfontosabbnak tartom, hiszen közvetlenül a szolgáltatókhoz tudjuk irányítani általa a vendégeket ” – tájékoztatta a sajtó képviselőit Magyarics Gábor a Tatán, a Pikanto Étteremben megtartott eseményen. A rendszerhez több mint 60 szolgáltató csatlakozott, a bevezető szakaszon túl vannak, a vendégek és a szolgáltatók részéről egyaránt pozitívak a visszajelzések. Várakozásaik szerint a kártya a vendégek tartózkodási idejét is meghosszabbítja majd, hozzájutni a szálláshelyeken, egy éjszaka eltöltése után lehet. (Az átlagos tartózkodási idő Tatán 2, Komáromban 3,5 éjszaka).

Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke felszólalásában hangsúlyozta: a Duna-Gerecse Nonprofit Kft., mint térségi TDM szervezet 98 millió forintos támogatással, az önerővel együtt 117 millió forint értékű fejlesztést valósíthat meg az idei év végéig. A következő években tovább szeretnének bővülni, a távoli cél egy teljes Duna-menti együttműködés létrehozása.

Magyarics Gábor hozzátette: a rendezvényinfrastruktúra beszerzése fontos eleme volt pályázatuknak, ezt a nem tagok felé piaci alapon értékesítik. Szintén nagy hangsúlyt kap az infrastruktúra fejlesztése, Gerecse és Tata térségében felújították a turistautakat, nordic walking túraútvonalakat jelölnek és tábláznak ki. Az ősz folyamán tanösvényeket is létesítenek. A sétaútvonalakról mobiltelefonos applikáció is készül – a 14 térségi, és 4 tatai útvonalon magyar, német, angol és szlovák nyelvű narráció vezeti végig a vendégeket.

Elhangzott: a térség rendezvényéjszakáinak számát 2013-ban 200.000 felé sikerült feltornázni.