Kedvezményes fellépési lehetőséget kínál a termálvízzel fűtő kisváros

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2022. október 05. 14:09

A Baranya megyei Bólyt alig érinti az energiaválság, ezért nem zárja be télre a kulturális központot. Az Erzsébet Vigadó „kedvezményes, de reális áron” kínál fellépési lehetőséget előadóknak, színházaknak, vagy akár egész napos rendezvényt szervezőknek.

„Településünkön több mint egy évtizede termálvízzel fűtjük a közintézményeinket, az önkormányzati fenntartású intézmények jelentős részén pedig napelemkollektorok vannak. Néhány éve a RES Champions League – Megújuló Erőforrások Bajnoki Ligája – nemzetközi versenyében Bóly a második helyen végzett. A város tehát energiahatékonyan működik” – tudtuk meg Rafa-Gyovai Dánieltől, az Erzsébet Vigadó vezetőjétől.

Bár az energiaválság miatt nagyon sok településen bezárják a művelődési házakat, színházakat, kulturális tereket a fűtési időszakra, a bólyi kulturális és idegenforgalmi központ azonban a megszokott nyitva tartással és programokkal várja az érdeklődőket a téli időszakban is. Így aztán lehetőségeik szerint szeretnének segítséget nyújtani a létbizonytalanságba kerülő együtteseknek, társulatoknak, művészeti csoportoknak. Az Erzsébet Vigadó nagyterme 6x8 méteres színpaddal, 290 fős nézőtérrel rendelkezik, valamint van egy kistermük is 6x3 méteres színpaddal, nagyméretű vetítővászonnal, 120 fős nézőtérrel.

A bólyi Erzsébet Vigadó télen is fogad fellépő művészeti csoportokat

Fotó: Erzsébet Vigadó, Bóly

A felhívás szerint, amennyiben egy előadásnak opciót jelent a bezárások időszaka alatt ez a lehetőség, az intézmény egy kedvezményes, de reális bérleti díjért, nagyon szívesen befogad olyan vendégjátékokat, rendezvényeket, amelyeknek megfelel ez a konstrukció.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent a „kedvezményes, de reális bérleti díj”, Rafa-Gyovai Dániel a Turizmus.com-nak elmondta: ők eredetileg is nyomott bérleti díjak ellenében adták ki termeiket, ezek körülbelül 30-40 százalékkal csökkennek a mostani helyzetben. Persze, az ár attól is függ, hogy egy színházi előadásról, vagy egész napos programról van szó. A bevétel pedig természetesen a bérlőt illeti.

A közel négyezer fős baranyai település turizmusát, a vendéglátóhelyek forgalmát is emelheti az Erzsébet Vigadó kedvezményes ajánlata, ám ez nyilván programfüggő. Az igazgató ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az október 7-ig tartó The Beatles Emlékestre például nem csupán a környező településekről, hanem Pécsről is sokan érkeznek.