Kehidakustányban is lendületet kaphatnak a TDM-fejlesztések

 2013. december 10. 15:08

A közelmúltban a Kehidakustányi Turisztikai Egyesület is megkapta az értesítést, miszerint Celldömölk és Sárvár mellett harmadikként nyertek el forrásokat pályázatukkal a „tartalékosok" közül, a támogatási szerződés megkötésére január elején kerül sor.

A teljes projekt néhány tízezer forint híján 50 millió forint, melyhez 85 százalékos támogatási intenzitással 52,5 millió forint támogatást ítéltek meg számukra. A pályázati forrást klasszikus TDM szervezetfejlesztésre fordítják. Számos infrastrukturális fejlesztés megvalósul, többek között eszközbeszerzést, épületfelújítást, rendezvényterem kialakítását irányozták elő, illetve kiemelten kezelnék a marketinget, amelybe beleértendő a kiadványok, weboldal, mobilapplikáció elkészítése is.

A TDM-építkezés már 2006-ban elkezdődött a városban, 2010-ben esett át a sikeres regisztráción. A korábbi pályázaton nem tudott forrásokhoz jutni, így a mostani adhatja az első nagyobb lökést a helyi szervezet fejlődésének, amely azonban rendelkezik már elképzelésekkel a térségi együttműködésre is.

A projekt megvalósítása januárban indul, és – a többi uniós projekthez hasonlóan – 2015 júniusában zárul.