Vannak még szabad helyek az ősz legnagyobb közösségi túranapjára

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 28. 11:40

A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében október 8-án zajlik a Kéktúrázás napja.

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött országos eseményen 143 szakaszra bontva lehet bejárni a mintegy 2580 km hosszú Országos Kékkört, Írottkőtől Hollóházán át Szekszárdig és onnan ismét Írottkőig.

A szakaszok mindegyikén képzett szakemberek, helyi természetjáró tagegyesületek képviselői, erdészek, nemzeti parki kollégák, profi túraszervezők, a kéktúra lelkes “nagykövetei” várják az érdeklődőket.

A túrák között mindenki találhat érdeklődésének és fizikai állapotának megfelelőt

Fotó: kekturazasnapja.hu

A különleges, tematikus szakaszokon kisgyermekes, családi, kutyás, nomád ottalvós és erdei gasztrotúrák is lesznek. Megismerkedhetnek az érdeklődők az Országos Kéktúrát 70 éve elindító Lokomotiv Turistaegyesület doyenjeivel is. Az idei év különlegessége, hogy a túranaphoz szervátültetettek is csatlakoztak, október 8-a ugyanis a Donáció és Szervátültetettek Világnapja is.

A szervezők tájékoztatás szerint több mint 2700 túrázó már biztosan lesz a kék sáv jelzésen október második szombatján. Jó néhány szakasz már betelt, ám jellemzően a fővárostól távolabbi – alföldi és dél-dunántúli – túraútvonalakon van még néhány szabad hely. A túrák 8-32 km hosszúságúak, mindenki találhat érdeklődésének és fizikai állapotának megfelelőt.

Regisztrálni az esemény honlapján lehet a kekturazasnapja.hu oldalon.