Kelendőek a jegyek a tokiói olimpiára

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 16. 15:35

Legolcsóbban a lövészet selejtezőjére és egyes atlétikai eseményekre lehet jegyet kapni, a legborsosabb árat a nyitó ünnepség megtekintéséért kérik.

A 2020. július 24. és augusztus 9. között Japánban zajló XXXII. nyári olimpia hivatalos magyar jegyértékesítő platformján jelenleg 14 sportág eseményeire lehet jegyet vásárolni.

A legolcsóbban, 7900 forintért a lövészet selejtezőjét lehet megtekinteni, az atlétikai események E kategóriás jegyeinek ára 9500 forint. A megnyitó ünnepséget nagyon sokan szeretnék látni, a meglehetősen drága, 950 000 forintért megvásárolható belépőt azonban csak kevesen engedhetik meg maguknak – tájékoztatta szerkesztőségünket Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

A tokiói olimpia kabalafigurái

Fotó: Japán Olimpiai Bizottság

Világszinten az úszás a legnépszerűbb, de a sportág megmérettetéseire – az uszoda kicsi mérete miatt – sajnos minden ország kevés jegyet kapott. Az atlétika 100 méteres futószáma hagyományosan keresett, bár Usain Bolt visszavonulása óta kisebb rá az érdeklődés. A torna, a judo és a karate eseményei szintén nagyon népszerűek, ezért ezekre is nehezen szerezhetők be jegyek.

A MOB-tól megtudtuk azt is, hogy a magyarok számára a vízilabda, az úszás, a kajak-kenu és a vívás a legvonzóbb, de sokan keresik az öttusát is. Az úszószámokra sajnos hazánk is nagyon kevés belépőt kapott, viszont a vívás, öttusa, kajak-kenu, atlétika, vitorlázás, vízilabda eseményeire ki tudják elégíteni az igényeket, ráadásul a MOB folyamatosan dolgozik azon, hogy újabb jegyeket szerezzen a hazai vendégek által vonzónak tartott eseményekre.

Ha jegyet szeretne vásárolni, kattintson a 2020-as nyári olimpia hivatalos magyar jegyértékesítő platformjára.