Kelet-Közép-Európába csábítjuk a kanadai üzleti utazókat

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. október 30. 20:42

Folytatódik Csehország, Magyarország és Lengyelország sikeres turisztikai együttműködése Észak-Amerikában: ezúttal Torontóban, a keleti part kanadai hivatásturisztikai központjában jelentek meg együtt a közép-kelet-európai országok nemzeti turisztikai képviseletei.

Az október 23-án tartott MICE (hivatásturisztikai) rendezvény célja a három ország egységes üzleti úti célként való bemutatása volt.

Az összefogást és a közös fellépést ismét a Magyar Turizmus Zrt New York-i képviselete kezdeményezte. A házigazdák a nemzeti marketingszervezetek New York-i képviseleteinek vezetői voltak: Jiri Duzar a cseh, Jan Rudomina a lengyel és Fekete Magdolna a magyar turisztikai képviselet éléről. A rendezvényen megjelent magyar és cseh szolgáltatók szermélyes üzleti tárgyalásokat folytathattak azzal a 40 kanadai döntéshozó szakemberrel, akik minőségi incentive és céges üzleti utak szervezésében érdekeltek.

A szakmai találkozón köszöntőt mondott Dr. Ódor Bálint ottawai magyar, valamint Pavel Hrnčíř cseh nagykövet. A Magyar Turizmus Zrt. meghívását a – jövőre mindhárom országba közvetlen járatot indító – Air Canada Rouge alelnöke, Vijay Bathiya is elfogadta. A légitársaság két szabadjegyet is felajánlott a rendezvényen kisorsolt főnyereményhez. Az alelnök prezentációjában elmondta, hogy az Air Canada Rouge a fogadó országokkal és a turisztikai ágazat szereplőivel is még szorosabb, közvetlen kapcsolatot kíván építeni, amiben kiemelten támaszkodik a nemzeti turisztikai szervezetekre.

A Magyar Turizmus Zrt. ezúton is köszönetet mond magyar partnereinek – Hotel Aria Budapest, Continental Travel, Continental Railway Solutions, Danubius Hotels Group, IMS DMC, Tour East Tour, Underguide Budapest, Weco Travel – akik személyesen, vagy bemutatkozó anyagaikkal képviseltették magukat a nagy sikerű torontói MICE rendezvényen.

A kanadai szakmai munka következő lépéseként a magyar gasztronómiai értékekre fókuszáló prezentációt tart a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete az ottawai magyar nagykövetséggel együttműködésben idén novemberben.

Hazánk turisztikai szolgáltatói számára fontosak a kanadai vendégek, akiknek közel 94 ezer vendégéjszakát köszönhettünk 2014-ben. Ez 11%-kal haladja meg az előző évi adatot. A dinamikus növekedés idén is folytatódott: 14,3%-kal több kanadai vendéget fogadtak a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek 2015 első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához képest.

(Képünkön balról jobbra: Dr. Ódor Bálint nagykövet; Fekete Magdolna MT Zrt. New York és Vijay Bathiya alelnök, Air Canada Rouge.)