Kelj útra a békédért! – megjelent a Via Sacra éves programfüzete

Forrás: turizmus.com

 2023. február 17. 14:47

Görögországba, az aacheni búcsúba és Mexikóba, a világ legnagyobb Mária-kegyhelyére, Guadalupéba is szervez utat idén a zarándok utazási iroda.

A szervezők vallják, hogy a keresztény ember számára valódi feltöltődést jelent egy lelki és turisztikai élményekben gazdag zarándoklat, ezért 2023-ban a szokásosnál is sokszínűbb programkínálatot állítottak össze.

Az idei katalógus borítója

Fotó: Via Sacra

2019 óta a Via Sacra kínálja a legnagyobb és legsokszínűbb választékot katolikus zarándoklatok terén. A tradicionális úti célok mellett különleges helyszínekre, ritkán látogatható kegyhelyekre is szervez zarándokutakat az iroda vezetője, Budai András és csapata. Mint mondja, a zarándoklatszervezés hosszú évek óta a hivatásuk, a zarándokok kísérése és segítése nem munka, hanem szolgálat számukra.

A cégvezető, akit 2022-ben beválasztottak a turisztikai szakma tíz legígéretesebb fiatal szakembere közé, azt mondja, idén a szokásosnál is több utat terveznek, mert az elmúlt évek nehézségei próbára tették az embereket, és abban bíznak, hogy a jól szervezett utak segíthetnek visszanyerni a lelki egyensúlyt, a közös lelki élmények pedig erőt és lendületet adhatnak.

Idén 42 különböző utat szervez az iroda, köztük olyan népszerű és szeretett zarándokhelyekre, mint Lourdes, Fatima, Medjugorje, Csíksomlyó, Czestochowa, Máriacell, Róma és a Szentföld.

Ezekre a célpontokra egész évben, több alkalommal indítanak csoportokat, természetesen lelkivezetéssel és zarándok-idegenvezetéssel, biztonságot nyújtó szervezéssel. A programok között található rövidebb, háromnapos zarándoklat, ugyanakkor egyhetes, sőt tíznapos utazást is szerveznek, repülővel és busszal, többségüket garantált indulással.

Az iroda a „Kelj útra a békédért!” szlogen jegyében szervezi zarándokútjait

Fotó: Via Sacra

Ahogy a visszatérő zarándokok megszokhatták, a Via Sacra minden évben több, különleges programot is szervez: idén májusban Szent Pál nyomába indulhatnak Görögországba, júliusban Kis Szent Teréz születésének 150. évfordulója alkalmából Lisieux-be zarándokolhatnak, majd montenegrói zarándokkörút indul.

Újdonság az „Alpok mentén” című 7 napos zarándokút is, valamint az októberi dél-olaszországi repülős zarándoklat San Giovanni Rotondóba és Bariba. A 2023-as év két különleges zarándoklata Aachenbe és Mexikóba vezet. A hétévente megtartott aacheni búcsúba június 11. és 17. között megy autóbuszos zarándoklat Horváth Zoltán atya lelkivezetésével. A németországi zarándokhely mindig is fontos szerepet játszott a magyarság életében, hiszen a dómban a négy jelentős ereklye mellett magyar kápolna is található, melyet 1367-ben Nagy Lajos építtetett. A búcsús zarándoklat alkalmával a résztvevők ott lehetnek Erdő Péter bíboros szentmiséjén, június 13-án.

Az új úti célokról szólva Budai András kiemeli, a zarándoklatok során mindig megkérdezik a zarándoktársakat, hova szeretnének még eljutni, és mi a legfontosabb számukra egy zarándokút alkalmával, így alakítják ki a következő programokat.

Az utak részletes programja megtalálható a www.viasacra.hu oldalon.