Kenyér- és Péksütemény Fesztivál a várban

Forrás: turizmus.com

 2014. május 06. 14:54

Idén harmadszor várja a látogatókat a Budai Várban május 10-11. között a budapesti Kenyér- és Péksütemény Fesztivál, amelyen bemutatkoznak az ország legjobb pékségei és pékjei. A fesztivál kétnapos szórakoztó programot is kínál.

A Budai Várban - a főváros egyik legszebb panorámáját nyújtó pontján, a Savoyai és a Halászó Fiú teraszon május 10-11. ismét a „mindennapi betevőnk" a kenyér- és a különböző péksütemények kapják a főszerepet a harmadik alkalommal megrendezett Kenyér és Péksütemény fesztiválon.

 

Az ország különböző vidékeiről érkező pékségek a tájra jellemző specialitásaikat is bemutatják a fővárosiaknak. Az idén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jóvoltából az egészen kicsi, kézműves pékségek is lehetőséget kaptak a budapesti bemutatkozásra. A szervezők olyan termelőket is meghívtak a fesztiválra, akik speciális, gluténmentes termékeket készítenek, sőt, ezúttal a fesztiválon külön sajtszigeten megismerkedhetünk a tehén, juh, és kecsketejből készült lágy és kemény, friss és füstölt sajtok kézműves kínálatával.

 

A fesztivál vendégeit számos érdekes program szórakoztatja majd, színvonalas folklórműsor, nemzetiségi táncbemutatók és népzenei együttesek váltják egymást a szabadtéri színpadon.  A gyerekeknek külön játékos programokkal, vetélkedőkkel kedveskednek. Az idei műsor sztárvendége szombaton Bereczki Zoltán musical-színész, vasárnap pedig a The Black Birds együttes lesz. Az eddigiekhez hasonlóan az idei Kenyér- és Péksütemény fesztivál is igazi családi programnak ígérkezik, ahová mindkét napon érdemes ellátogatni.

A szervezők ezúttal is megsüttetik a Budai Vár kenyerét, amelyből mindenki letörhet egy darabkát. A látogatók között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A belépés ingyenes.