Hiánypótló képeskönyv jelent meg Nyíregyházáról

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 24. 16:14

Hiánypótló Nyíregyháza könyv jelent meg a város épített és épülő örökségeiről, rendezvényeiről és turisztikai attrakcióiról a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. gondozásában.

A 140 oldalas könyv elsősorban látványos fotók segítségével mutatja be a belváros és Sóstógyógyfürdő értékeit, a szakrális emlékeket, a Kulturális Negyedet, a sportlétesítményeket, a Bujtosi Városligetet, valamint a színes városi nagyrendezvényeket.

"Turisták, valamint helyiek is gyakran tértek be irodánkba Nyíregyháza könyvet keresve, de sem nálunk, sem a könyvesboltokban nem volt elérhető. Mindannyian kötődtek városunkhoz, itt éltek, vagy elszármazott családtagjaikat szerették volna meglepni, esetleg a nyaralás után magukkal vinni egy szeletet Nyíregyházából. Nem akartuk cserbenhagyni őket, ezért döntöttünk úgy, hogy elkészítjük ezt a képes könyvet" – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A könyv első lapjain egy kronológia idézi fel a város fontosabb történelmi eseményeit, a fejezetek elején pedig egy-egy rövid szöveges beharangozó segíti a ráhangolódást az elkövetkezendő fotókra.

Tarczy Gyula, Furkóné Szabó Marianna, Kovács Ferenc (Nyíregyháza polgármestere) és Balázs Attila az új Nyíregyháza könyvvel (balról jobbra)

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatának segítségével megvalósult képeskönyv hónapokig tartó közös munka eredménye, a kiadványt a Projekt Team DTP Stúdió szerkesztette, a fotók jelentős részét Balázs Attila fotóművész készítette, a szöveget Tarczy Gyula írta.

A nemcsak lokálpatrióták részére készült album a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. irodájában érhető el.