Kerekdomb Fesztivál: koncertek, borok, színház és irodalom

Forrás: turizmus.com

 2022. június 27. 10:05

Zenével, irodalommal, színházzal és különleges borkóstoló programokkal várják a látogatókat a hetedik Kerekdomb Fesztiválon szeptember 16-tól 18-ig Tállyán.

A Kerekdomb összehozza a kultúra, az aktív programok és a borok kedvelőit, három nap alatt bemutatja a település szépségeit és értékeit - közölték a szervezők.

Mint írták, napközben a látogatók e-bike és evezős túrákon vehetnek részt, felfedezhetik a közeli dűlőket vagy Tállya történelmével ismerkedhetnek meg a Hosszúlépés.járunk? sétáin, de beülhetnek egy izgalmas színházi vagy irodalmi előadásra, filmre, borkóstolóra is.
Esténként a koncerteké a főszerep. A Kerekdomb Fesztiválon fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, Caramel akusztikus koncerttel készül, de fellép még mások mellett Apey, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duó, az Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt is.

tallya

A Kerekdomb Fesztivál helyszíne Tállya. A tokaj-hegyaljai borvidéken fekszik, a megye székhelyétől, Miskolctól 45 kilométerre keletre

Fotó: Kerekdomb Fesztivál

A színházban az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös produkcióját, a Mr. és Mrs-t mutatják be, valamint Edward Albee Három magas nő című darabját. Pokorny Lia LIAison című zenés stand-up estjével érkezik Tállyára, Beck Zoli és Vecsei H. Miklós Kártyajáték című irodalmi műsorával, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig Pilinszky és én című előadásával.

A tállyai evangélikus templomban komolyzenei koncertek lesznek, hallhatja a közönség Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina Mókus kamaraformációját, a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjét és Berecz Mihály zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasa szólóestjét.

A helyi borászatok tárt kapukkal, gasztro- és borkülönlegeségekkel, érdekes kóstolókkal készülnek, miközben a látogató megismerheti a borvidék történetét, emellett koncertek, felolvasások színesítik a programot.

Visszatér a tavaly a fesztiválon debütált Figi és Lipike, akik tokaji ízekkel és a Czinege Tamás nevével fémjelzett Gastro-Hackkel és Zen különteremmel készülnek.

Az Aktív Magyarországgal együttműködve ismét lesz Tállya-Golop futóverseny is.