Pincetúrák, koncertek és kastélymozi a tállyai Kerekdomb Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 07. 13:36

112 program, köztük koncertek, borkóstolók, színházi és irodalmi előadások várnak mindenkit Tállyán a nyolcadik Kerekdomb Fesztiválon.

A Kerekdomb Fesztivál ezúttal is mindenkit Európa mértani közepére csábít: Tállya borászati kultúrájával, történelmével könnyedén mindenkit magával ragad. A bor- és gasztroélmények mellett pedig felfedezhetjük Tállya és környéke értékeit is, de van helye a bulizásnak is. A három nap alatt ugyanis a nagyszínpados fellépőktől a feltörekvő előadókig válogathatunk a fesztiválon.

 

Zenétől a versekig

A Kerekdomb Fesztivál legnagyobb színpadán, a Vincellér Ház Nagyszínpadon idén az Elefánt, a 30Y, a Parno Graszt, a Follow The Flow és Ivan & The Parazol lép fel, a Szűcs Pincészetben Palya Bea, Meszka, Géem, Áron András, a Dos Diavalos és Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák dalaira rophatjuk, míg a Nyerges Udvarban többek közt aZorka, Ripoff Raskalnikov & Nagy Szabolcs, Richard Zalai, DOROGI egy szál gitár, Yewo akusztik és Saya Noé koncert vár. Idén új zenei helyszínként köszönthetjük a Palota Borházat, ahol a Hangfoglaló Program fiatal tehetségei mutatkoznak be: Domingo, Grabovski, Ben T Kadar, Cataflamingo, Tiansen, Heavy Brains, Kaktus, Majré és Sisi.

A fesztiválon fellép többek között a 30Y, az Elefánt és a Follow The Flow is

Fotó: Kerekdomb Fesztivál

 

A tállyai evangélikus templom komolyzenei koncertek helyszíne, míg az Oroszlános Udvar az irodalom és akusztikus előadások otthona lesz: itt hallhatjuk majd például Lackfi János, Vecsei H. Miklós és Szirtes Edina Mókus Jóéjtpuszi!  című előadását.

A Lindengarden Gasztro Portán Ízek, illatok, Petőfi címmel Jászter Beáta és Novák Zoltán műsorát nézhetjük meg, amely a környék borait és jellegzetes ételeit kapcsolja az irodalomhoz és a zenéhez.

A Közösségi Ház színházzá változik három napra, itt az Art-Színtér A pillangók szabadok, valamint a Mesterhármas című darabjait, valamint Kocsák Tibor és Miklós Tibor Utazás című koncertszínházi előadását láthatjuk. A fesztivál zárónapján, vasárnap a Vincellér Ház Nagyszínpadon a Love Shake – Az élet összeráz formabontó darabot nézhetjük meg Rezes Judit és Szabó Győző előadásában.

A festői Mailloth-kastély is fesztiválhelyszínné változik a Kerekdomb alatt. Itt nézhetjük meg a Malter-Vándor Filmfesztivál versenyfilmjeit, az NFI pedig olyan klasszikusokat vetít majd, mint a Meseautó, a Csinibaba vagy a Moszkva tér.

 

Folyékony örömök és finom falatok

A Kerekdomb Fesztiválon a pincészetek különféle kóstolóprogramokkal, pince- és dűlőtúrákkal is készülnek, hogy ne csak ízlelgessük, de meg is ismerjük a borvidék különlegességeit.

A pincészetek többek között pince- és dűlőtúrákkal várnak

Fotó: Kerekdomb Fesztivál

 

A Figi és Lipikénél például a Tokaj Magic szerzőjével játékos vakkóstolón is kipróbálhatjuk magunkat, a Rózsa Pincészet jótékonysági kóstolóval, pincelátogatásokkal készül, a Lindergarden pezsgős reggelit szervez, a Dévabornál pedig akár jógázhatunk is.

 

Aktív kikapcsolódás

A gyerekeknek Ringató foglalkozásokkal készülnek a szervezők, és nekik szólnak az Alkotóház programjai is, ahol a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének köszönhetően különféle mesterségekkel ismerkedhetnek meg, de gyerekkoncertek és játszóház is várja a gyerkőcöket. Aki szeretné felfedezni a környéket, az megismerkedhet Tállya történetével a hosszúlépés.járunk? helytörténeti sétáinak valamelyikén, benevezhet egy e-bike túrára vagy bodrogi evezésre is, vasárnap pedig a Tállya-Golop futóversenyen is megmérettetheti magát.

Napközben megismerhetjük Tállya történetét a hosszúlépés.járunk? sétáin

Fotó: Kerekdomb Fesztivál

 

Aki csak egy napra látogatna el a Kerekdombra, annak érdemes a MÁV-Start és a Volánbusz közös napijegyét, a Tokaji Borongolót használnia, amely lehetővé teszi a környék felfedezését a Tokajbusszal.

Az idei fesztivál teljes programja már elérhető a fesztivál weboldalán.