Kerékpáros fejlesztések a Bükkben

Forrás: turizmus.com

 2021. január 14. 19:22

Garantált e-bike-túrák, e-bike-kölcsönzés, új kerékpáros szervizpontok és új kerékpáros térkép a Bükki Nemzeti Parkban.

A Bükki Nemzeti Park 2020-ban az „E-biciklizd be Magyarországot!” elnevezésű program keretében 15 hegyi terepre való e-bike-ot kapott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtól – tájékoztatta lapunkat Szádeczky Kornélia, a BNPI Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztály osztályvezetője.
A csúcsjárgányokkal garantált szakvezetett túrákra jelentkezhetnek az érdeklődők májustól októberig. Az e-bike-ok egyénileg is igénybe vehetők Szilvásváradon.

Az igazgatóság működési területén 9 db kültéri kerékpáros szervizpont is kihelyezésre került. A szervizpontokon minden olyan alapszerszám megtalálható, amely egy gyorsszervizhez szükséges lehet.

A Bükk új kerékpáros térképe

Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

2020. december végén megjelent az új kerékpáros térkép, amely a „Kerékpáros közlekedés a Bükki Nemzeti Parkban” címet kapta, és az erdei kerékpározás lehetőségeiről ad útmutatást. A benne szereplő kerékpáros túraajánlatok segítik a bicajosokat, hogy a hegységben különböző irányokból, változatos élőhelyeken áthaladva eljuthassanak a nemzeti parkban található bemutatóhelyekig, tanösvényekig. Az év második felében már a Bükki Csillagdát is elérhetik Répáshuta felett két keréken.
A térkép tartalmazza az összes kerékpározható, jelöléssel ellátott útvonalat, de a túrázáshoz a jelzett turistautak is feltüntetésre kerültek. A BNPI várja a viszonteladói megkereséseket a térkép értékesítésével kapcsolatban a farkasa@bnpi.hu címen.