Kerékpáros örökségtúra a középkori templomok útján

Forrás: turizmus.com

 2016. július 24. 11:42

Idén első alkalommal hirdetnek nyílt kerékpártúrát a Panyolafeszt egyik programjaként, hogy egy „középkori utazásról" térhessenek vissza a résztvevők szombaton az esti koncertekre.

A túra  Panyoláról indul és oda érkezik vissza. A túra célja a Középkori templomok útja egyik leglátványosabb szakaszának megismerése. Szatmár-Bereg, középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózatuk maradhatott fent, amely egyedülálló.

 

Szatmár és Bereg középkori egyházi örökségének egyedi hangulatát idézik a kisméretű templomok, a melléjük épített fa harangtornyok, a gazdagon fennmaradt középkori freskók, a festett karzatok, a díszes kazettás mennyezetek, faragott szószékek. A Középkori templomok útja kerékpáros örökségtúrái a Felső-Tisza-vidék leglátványosabb kulturális és természeti értékeit mutatják be az érdeklődőknek. A túra szervezett idegenvezetés, túravezetés, valamint szerviz szolgáltatás biztosításával történik. A túrán való részvételhez a helyszínen is lehet kerékpárt bérelni.

A túra augusztus 6-án 8 órakor indul, gyülekező 7:30-tól a fesztiváltéren a nagyszínpad előtt. A táv hossza 67,4 km. A várható érkezés 15.00 óra, a Panyolafeszt szombat esti programjára visszaérkezik a csapat.

Info: www.panyolafeszt.hu, www.templomut.hu.