Kerékpáros szempontból sokat fejlődött a Tisza-tó

Forrás: MTI

 2018. szeptember 03. 10:49

Az elmúlt három évben közel kétszeresére emelkedett a Tisza-tónál kerékpározók száma, a régióba érkező turisták közel 70 százaléka biciklizik.

„Infrastrukturális szempontból kitűnő egyedi adottság, hogy a Tisza-tó gátrendszerének tetején épített aszfaltos úton úgy lehet kerékpározni, hogy nem kell tartani az autóforgalomtól, amely általában a legnagyobb visszatartó erőt jelenti a bringások számára” – mondta Bogdán Csaba, az idén hetedik alkalommal megtartott Tisza-tó Maraton főszervezője. Pár éve a gátakat kezelő vízügyi igazgatóság letette a voksát a kerékpárosok mellett, és kapukat helyezett el az autók kizárására. Az ide érkező 100 turistából 68 bringázik, így az elmúlt időszakban a minőségi kerékpáros és vízisport szolgáltatók, illetve éttermek is megjelentek a régióban.

Egyre népszerűbb a kerékpáros Tisza-tó Maraton

Fotó: tosport.hu

„Amíg a vízügyi igazgatóság mérése alapján 2015-ben 23 ezer kerékpáros haladt át a kiskörei Tisza-hídon, addig most már több mint 40 ezer, tehát a számuk közel megkétszereződött” – hangsúlyozta a főszervező, akinek tájékoztatása szerint a kerékpáros Tisza-tó Maraton is egyre népszerűbb. A szeptember első hétvégéjén tartott eseményen a három kategóriában –42, 65 és 130 km-es távon – összesen 560-an vettek részt.