Kerékpártól az úszásig, avagy sportturizmus a CheckINN Talk 4. podcastjában

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. október 25. 14:30

2022 júliusában debütált a CheckINN vadonatúj podcastsorozata, a CheckINN Talk elnevezésű projektje. Az adásokban turisztikai kulisszatitkokról, karrierutakról halhattunk egyenesen az ágazat szakembereitől.

Legyen szó szárazföldi, vízi vagy extrém sportokról – a mozgás szeretete sosem látott népszerűségnek örvend az utazók körében is. Erre a turizmus iparága is remekül rátapintott: manapság egy-egy desztinációt nagyban meghatároz annak aktív turisztikai kínálata. Sőt számos példa mutatja, hogy kifejezetten ennek a területnek a kiaknázására hogyan létesült számos turisztikai termék és szolgáltatás.

A CheckINN Talk 4. adásában izgalmas beszélgetésre invitálják a szerkesztők a sportturizmus után érdeklődőket: aktuálisokon és jó gyakorlatokon keresztül mutatják majd be azt, miként utaznak egyre többen külföldre azért, hogy kedvenc aktivitásuknak új környezetben ‎hódolhassanak, vagy versenyeken vegyenek részt akár nézőként, akár aktív résztvevőként. A beszélgetés során szóba kerülnek rangos hazai sportesemények rendezési és résztvevői szempontból egyaránt. Miként zajlik egy sportturisztikai rendezvény lebonyolítása? Miként illeszthetők be ezek Magyarország turizmusának palettájába? Milyen versenyeket rendezünk itthon?

Ezekre és számos más kérdésre választ kaphatunk majd a közel egyórás beszélgetésben. A műsort megszokott módon Csorba Miklós moderátor vezényletével zajlik, illetve vendégként részt vesz:

  • dr. Princzinger Péter, az MTSZA és a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, aki beszámol majd a hazánkba először látogató Giro d’ Italia szervezéséről, kulisszatitkairól, illetve a kerékpáros turizmus hazai térnyeréséről.
  • Mezős Balázs, a Budapest Urban Games és az Open Water Tournament alapítója, aki ezeknek a programoknak a rendezvényszervezési oldaláról mesél majd, illetve a sportmarketing, a város mint sportolási lehetőség fontosságáról hallhatunk tőle.
  • Becsky András, a Magyar Úszószövetség általános alelnöke, aki többek között részletesebben beszél majd a Debreceni Sportcentrum hazai sportturizmusban betöltött szerepéről. Arról, hogy miként válhat egy város sportfővárossá és milyen folyamatok zajlanak le szervezői oldalról egy-egy esemény kapcsán.

 

(b–j) Csorba Miklós, dr. Princzinger Péter, Becsky András, Mezős Balázs

Fotó: CheckINN

Az ízelítőkön kívül sok más érdekes részletet hallhatunk a meghívott vendégektől. A teljes adás elérhető Spotify és Youtube felületeken, illetve a talk.check-inn.hu weboldalon is megtekinthető a korábbi adásokkal együtt.

(X)