Belföldi vendégek vették át a külföldiek helyét Sárváron

Forrás: turizmus.com

 2020. július 30. 11:59

Növekszik a termálfürdős vakációk népszerűsége Magyarországon. Sárváron például 2018-hoz képest tavaly 45 ezerrel nőtt a regisztrált vendégéjszakák száma. Ezzel a termálfürdős települések közül a vasi fürdőváros érte el a legnagyobb bővülést.

Haller Ferenc, a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője a Központi Statisztikai Hivatak által nyilvánosságra hozott adatok alapján kiemelte: Sárvár a vendégszám emelkedését tavaly nagyrészt a külföldi vendégszám bővülésének köszönheti.

A helyi szállodák kínálata a hazai utazók körében és az országhatáron túlról érkezőknek is rendkívül vonzó volt. De nem csak a szállodák voltak kiemelkedően eredményesek az elmúlt évben, tavaly a fürdő is rekordévet zárt.

Az elmúlt esztendőben több mint 780 ezren lazítottak a sárvári gyógyfürdőben, ami csaknem 15 ezres bővülés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Tavaly rekordévet zárt Sárvár, és az idei nyár is kedvezően alakul

Fotó: Sárvári TDM

Sárvár példáján tehát jól látszik, hogy ha utazást tervezünk, akkor nagyrészt a termálfürdős települések jönnek számításba - mondta Haller Ferenc. Meglátása szerint ennek részben az az oka, hogy az emberek nem szeretnék, ha az időjárás hatással lenne az élménygyűjtésre. A többség úgy véli, fürdős településen rossz időben sem lehet unatkozni.

Persze sokat számít az is, hogy az utóbbi időben rengeteget javult a szolgáltatások minősége is. A gyógyfürdők, a wellness szállodák folyamatosan fejlesztenek. Ugyanakkor egyre népszerűbbek a hosszú hétvégés mikrovakációk.

Haller Ferenc szerint ugyanakkor az idén a koronavírus-járvány hatása Sárváron is érződik. A tavaszi minimális forgalom után a nyári szezonban megtöbbszöröződött a vendégek száma, több szállás is teltházzal üzemel a nyáron. Viszont a korábbi arány megváltozott, a külföldi vendégek vannak most kevesebben, ugyanakkor az idén jóval több a belföldi nyaraló Sárváron, mint az elmúlt években - fűzte hozzá a szakember.