Keresztény erdei emlékhelyek újulnak meg a Mecsekben

Forrás: MTI

 2017. július 04. 12:00

Huszonhat keresztény vonatkozású emlékhelyet újít fel októberig a Mecsekerdő Zrt. működési területén.

Az erdőgazdaság közleményében azt írta: a felújításokat a Mecsek Egyesülettel és a Pécsi Egyházmegyével közösen végzik, részben a Földművelésügyi Minisztérium által biztosított forrásból.

Fa- és kőkereszteket, forrásokat, emlékműveket állítanak helyre, az egykori települések templomai helyén haranglábakat és emléktáblákat helyeznek el, emlékezve a jeles elődökre és az elmúlt századokból fennmaradt történetekre - tették hozzá.A munkálatok a fellelhető dokumentumok - köztük fényképek, leírások - alapján a korabeli formához illeszkedve, ugyanakkor modern technológiák és anyagok felhasználásával, időtálló megoldásokkal zajlanak.

Mária-forrás

Fotó: baranyaidombsag.ucoz.hu

Jelezték: eddig a Hosszúheténynél található Mária-kút és a felsőkövesdi harangláb újult meg a projekt keretében, amelynek ünnepélyes zárását októberben tartják a sasrét-pusztai Mária-szobor avatásával.

Egyúttal rendezik az emlékhelyek környezetét is, azok a kirándulók, turisták számára könnyebben megközelíthetővé válnak. A helyszíneken táblák ismertetik majd az adott emlékhely történetét.