Kert a köbön – fesztivál a vácrátóti botanikus kertben

Forrás: turizmus.com

 2022. április 25. 12:05

Április 30-tól szeptember végéig ismeretterjesztő és kulturális programokkal várja a vácrátóti botanikus kertbe látogatókat az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Ökológiai Kutatóközpontja a Kert a köbön elnevezésű fesztiválján.

A szervezők célja, hogy szórakoztató módon mutassák be az Ökológiai Központ fő kutatási területeit, az ökológia, az evolúcióbiológia és a konzervációbiológia terén elért legújabb eredményeiket. Emellett a programmal fel szeretnék hívni a figyelmet a természetes élőhelyek megóvásának és az emberek környezetvédelmi felelősségvállalásának a jelentőségére is.

A rendezvényre látogatók ökológus és botanikus kutatók vezetésével fedezhetik fel az ország legjelentősebb botanikus kertjét számos kulturális program kíséretében.

A rendezvénysorozat első eseményén, április 30-án egy evolúcióbiológus, egy zenetörténész és egy újságíró egyebek mellett a kulturális evolúcióról, az emberi divatok, szokások, művészetek átadásáról, terjedéséről, változásáról beszélget majd. A következő programon, május 28-án az áltudományokról és ezek művészeti megfelelőjéről, a dilettantizmusról esik majd szó. A témát egy művészettörténész, egy irodalomkritikus, egy képzőművész és egy kutató biológus járja körül.

Tavasz Vácrátóton

Fotó: Nemzeti Botanikus Kert/Facebook

A június 25-ei programon a résztvevők megismerhetik, hogy mit gondol egy zoológus, egy botanikus, egy etnoökológus és egy nyelvész a magyar táj és nyelv különlegességéről és hasonlóságáról más vidékek tájaival, történeteivel összehasonlítva. Egy másik alkalommal pedig egy építész, egy történész és egy ökológus beszélget majd a városokról.

Az augusztusi eseményen egy evolúcióbiológus, egy nyelvész-pszichológus, egy szociálpszichológus és egy történész azt járják majd körül, hogy miként alakulhatott ki az a különleges képességünk, amelynek köszönhetően akkor is tudunk nagy csoportban együttműködni, ha a tagok nem közeli rokonai egymásnak.

A beszélgetések után a Binder Trió, a hiperkarma, Horváth Sára Nina, valamint a Magashegyi Underground ad koncertet a botanikus kertben.

A rendezvénysorozat szeptemberben kétnapos fesztivállal zárul, amelyen fellép az Ivan & The Parazol, illetve a Sárik Péter Trió is.

Bővebb információ a rendezvénysorozat weboldalán érhető el.