Készen áll a havas élményekre? Csomagoljon be fürdőruhát is!

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. január 24. 08:00

A Nyugati-Tátra többméteres hórétegéről és „szobrok” közötti síelésről nevezetes, de a síalpinisták paradicsoma is. A látogatókat termálvíz, mesebeli falucska és Drakula-vár fogadja.

Az árvai régió (Orava) télen kedves házikóival vonzza a figyelmet, amelyeknek gyakran csak a teteje látszik ki a hóból. A téli üdülést a Rohácsok (Roháče) kétezres csúcsai között töltheti, Oravicén a sípálya alatti medencében vagy a régió szívében, a Kubínska hoľa sícentrumban. A csaknem 1400 méter tengerszint feletti magasságban a tél havas szobrokat formáz a fákból.  Lesiklás közben csodálatos kilátás nyílik a Tátrára és a Kócs-hegységre (Chočské vrchy). Egy ilyen freeride-dal egyszerűen nem lehet betelni. A síközpont családbarát és a Kids Park gyerekparkjuk tele van attrakciókkal. Innen csak húsz percre található a titokzatos Árva vára, amely mindenkit elbűvöl; százméteres sziklabércen áll, és a legendás Nosferatu című vámpírfilmet is itt forgatták.

A Kubínska hol'a az egyik leglátogatottabb télisportközpont Szlovákiában

Fotó: © www.kubinska.sk

A síelés és a felmelegítő fürdőzés párosítása a Meander Oravice üdülőközpontban tökéletesen érvényesül. A skipark ikertestvére a termálvizes aquapark, amelynek bejárata csak pár méterre van a sífelvonó alsó állomásától. A síközpontban kék és piros színű hangulatos sípályák várják Önt a Nyugati-Tátra panorámájával. Az éhségnek nincs esélye, mert a sífelvonó alsó és felső állomásán is találhatók büfék. Hagyjon időt egy kirándulásra is a Rohácsok hegyaljába – az Árvai Falumúzeumba Zuberec településen. Az ötven épületet magába foglaló behavazott skanzen mesebeli hangulatot áraszt.

Zuberecről a Rohácsi-völgyön (Roháčska dolina) keresztül el lehet jutni a Spálená-völgyig (Spálená dolina), amely fantasztikus turistaösvényekkel és síalpinista útvonalakkal csalogat Tátra ezen részének legmagasabb csúcsa alatt, amelyet Baníkovnak neveznek (2178 méter tengerszint feletti magasság). Az egyik turistaút a Rohácsi-tavak mellett elhaladva vezet a 23 méter magas fenséges Rohácsi-vízeséshez. A Roháče-Spálená síközpont rendezett széles sípályáival csábítja a síelés rajongóit.

Fedezze fel a téli élményeket a www.slovakia.travel/hu weboldalon, és tervezzen téli üdülést Szlovákiába.

(X)

Advertisement