Indulnak a keszthelyi adventi események

Forrás: turizmus.com

 2023. november 30. 15:53

Kezdődnek az adventi és karácsonyi programok Keszthelyen, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót a Fő téren, de a város többi helyszínén is. Ünnepi műsorok, díszkivilágítás, téli finomságok, városi betlehem és fotópontok várják többek között a látogatót.

A Nyugat-balatoni őszi-téli programkínálat egyik leglátogatottabb és legkedveltebb rendezvénye az Advent és karácsony Keszthelyen, amelynek központi helyszíne a város ünnepi díszbe öltözött Fő tere lesz 2023. december 1. és 2024. január 9. között.

A látványos fénydekorációk, a városi karácsonyfa és betlehem, a fotópontok és a gasztronómiai kitelepülők gazdag kínálata egészen vízkeresztig várja az érdeklődőket.

Az ünnepi hétvégéken, valamint Mikulás napján és Szilveszterkor a rendezvénysátor és a Fő tér is megtelik élettel. Gyermekműsorok, játszóházak, a helyi iskolák bemutatói és koncertek szórakoztatják a közönséget a délutáni és esti órákban. Advent negyedik vasárnapján Angyalváró filmvetítéssel kedveskedik a Balaton Színház város és a térség gyerekeinek.

Színes programokkal készül az adventi hétvégékre Keszthely

Fotó: Goldmark Károly Művelődési Központ

A karácsonyváró időszak csúcspontja a négy adventi ünnepi gyertyagyújtás, ezen alkalmakon a történelmi egyházak képviselői szolgálnak lelki útravalóval és a keszthelyi kórusok, énekkarok adnak műsort.

A város további helyszínein is változatos lesz a programkínálat. A templomokban, a múzeumokban, a könyvtárban és a színházban ünnepi hangversenyek, játszóházak, kiállítások, előadások, filmvetítés, táncház és sok egyéb program kerül megrendezésre ebben a több mint egy hónapos időszakban. A programok többsége díjmentesen látogatható.

2023. december 10-től 2024. január 6-ig ingyenes lesz a parkolás a városban, a Balaton-parti jégpálya pedig december 15-től fog üzemelni.