Két és fél kilométernyi felfedezés az új Hétágfa tanösvényen

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 26. 17:33

Minden korosztálynak tartalmas programot kínáló tanösvényt avattak 2020. szeptember 19-én a Villányi-hegységben.

A speciális tanösvény interaktív állomásai a kikapcsolódást és a természettel való tudatos kapcsolódást segítik. A fejlesztés teljes tartalma egy ingyenesen letölthető alkalmazáson keresztül is követhető, amelyet a látogatók előre is átnézhetnek, vagy a gyerekekkel meghallgathatják például a meseösvény meséit pécsi bábszínészek előadásában.

Az első visszajelzések alapján a tanösvény legfőbb vonzereje a felfedezés lehetősége: az állomások installációi és a változatos környezet mellett például a természetművészeti alkotások, vagy a ládákban elhelyezett játékötletek még izgalmasabbá teszik a túrát.

A tanösvény első állomása

Fotó: Hétágfa Egyesület

Egy fizikai útvonalon öt különböző tematika – mesék, játékok; természetművészet; jógagyakorlatok, meditáció, életútkérdések a csendes elvonuláshoz; ember és történelem lenyomata a természetben, a természet éléskamrája; környezettudatosság praktikus tanácsokkal – vezet végig, amelyek egymástól függetlenül működnek, így az érdeklődő akár többször is visszatérhet, mindig új tartalomra koncentrálva.

A tanösvény egyénileg bármikor bejárható, minden hónap harmadik szombatján vezetett túrákon is részt lehet venni, valamint tematikus túrákat is szerveznek.