Két év kihagyás után újra megrendezik az Orfűi Medvehagyma Fesztivált

Forrás: turizmus.com

 2022. április 22. 16:54

Két év teljes kihagyás után, április 23–24-én, immáron 17. alkalommal ismét megrendezik az oly sokak által várt Orfűi Medvehagyma Fesztivált.

A kétnapos program során koncertek, gyerek- és felnőtt programok, ökotudatossággal, örökségünkkel kapcsolatos előadássorozatok, könyvbemutatók, mesterségek udvara, népi mesterségek bemutatója, kézműves foglalkozások, vezetett malomtúrák, kalandtúrák, helyi termelő piac és vásár, valamint megannyi színes program várja az Orfűre látogatókat.A korábbi fesztiválokhoz hasonlóan ismét az Orfűi Tájház és Kemencés Udvar, a Muskátli Vendéglő, az Orfű Malmok és a Medvehagyma Ház köré szerveződnek a főbb programok, de az idei évben a település teljes területén lesznek kisebb-nagyobb medvehagymás programok.

Hétvégén Orfű teljes területén lesznek kisebb-nagyobb medvehagymás programok, köztük a malmoknál is

Fotó: turizmus.com

A Medvehagyma Fesztivál hivatalos megnyitóját április 23-án 10 órakor tartják az Orfűi Önkormányzat épülete előtt álló Medvehagyma-szobornál.

Szombaton és vasárnap több helyszínen helyi termelők árusítják majd portékáikat.A fesztiválba az idei évtől szervezetten bekapcsolódnak az orfűi éttermek, büfék is, mindegyik vendéglátóhely vállalta, hogy medvehagymás étellel egészíti kínálatát a rendezvény idejére.

A helyszínek részletes programjai elérhetőek a rendezvény hivatalos weboldalán, valamint a rendezvény Facebook-eseményénél.