Két év után bővült a hazai gyógyfürdők köre

Forrás: turizmus.com

 2022. november 11. 15:05

Két év után új gyógyfürdőkkel gazdagodott Magyarország. Mindkét fürdő a Balaton közelében található, az egyik a Marcaliban működő termálfürdő, a másik pedig a balatonfüredi Annagora Aquapark.

A termalonline.hu az új gyógyfürdőkről szóló cikkében figyelmeztet, hogy bár a köznyelvben a gyógyfürdő elnevezést gyakran a termálfürdő szinonimájaként használják, de nem ezt jelenti. A gyógyfürdő egy jogi kategória, és ezt a címet egy hivatalos eljárás során lehet megszerezni.

Utoljára a Tolna megyei Tamásiban található termálfürdő kapta meg a gyógyfürdő címet még 2020-ben, tavaly mindössze a korábbi minősítéseket újították meg. Idén a két Balaton-közeli fürdő büszkélkedhet a cím megszerzésével.

Míg a Marcaliban található termálfürdőben eddig is minősített gyógyvíz várta a vendégeket, az Annagora eddig szezonálisan, a nyári strandidényben üzemel csak vízi élményparkként.

annagora_fured

A gyógyfürdő cím megszerzésével a füredi Annagora valószínűleg bővít majd szolgáltatásain

Fotó: Annagora Aquapark

Hivatalosan gyógyfürdő címet szerezhet minden fürdő, ahol gyógyvíz, gyógyiszap, vagy egyéb természetes gyógytényező segítségével gyógyászati kezeléseket végeznek, így a füredi intézmény a cím megszerzésével várhatóan bővít majd a szolgáltatásai körén.

De a gyógyfürdő titulus megszerzéséhez elég az is, ha a fürdőben termálvíz, ásványvíz, vagy melegített víz révén fürdőgyógyászati kezeléseket biztosítanak.

Kapcsolódó cikkek

Sárvár sem zár be a télre

2022. november 02.