A pünkösdi hétvégén újraindul az ingyenes Gyerek Sziget

Forrás: turizmus.com

 2022. június 01. 11:26

Két év kihagyás után, június 4-6. között indul a Gyerek Sziget a megszokott helyen, a Hajógyári-szigeten. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye pünkösdöt követően még két hétvégén várja a gyerekeket és a felnőtteket programokkal.

A nagyszínpadon többek között fellép Halász Judit, az Alma együttes és a Veronaki, emellett lesz kézműveskedés, bohóckodás, Braille-írás tanulás, kavicsszobrászat, szájjal-lábbal festés, társasjáték és még ezernyi pótolhatatlan élmény reggeltől estig, a csodálatos zöld környezetben - közölték a szervezők.

A Generali Gyerek Szigeten számtalan új, ismeretlen dolgot lehet megtanulni, kipróbálni, de ugyanilyen fontos, hogy egymást és magunkat is megismerjük, másként láthassuk, megérthessük. Ezt a küldetést teljesíti a Gyerek Szigeten a Nemadomfel! Park, ahol a gyerekek megtanulhatják például, hogyan kommunikáljanak egy siket társukkal, kik a Down-szindrómás személyek, hogyan közlekednek a látássérültek, hogyan tudnak velük együttműködni, segíteni nekik. Az első hétvégén ráadásul azt is kipróbálhatják, hogy milyen lehet kéz nélkül, szájjal vagy lábbal festeni, de az érdeklődők akár megtanulhatják a jelnyelv alapjait is. A logikai és társasjátékok rajongóit modern társasjátékok világa várja, kipróbálhatják a legizgalmasabb díjnyertes játékokat.

Mindhárom napon várja a látogatókat a Zenés társasjáték Trillamanóval és Pivarotti karmester úrral, a Retró videojáték sátorban pedig egy igazi időutazáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol megtudhatják, mik voltak a legnépszerűbb játékok harminc éve, és ki is próbálhatják azokat.

gyereksziget

Két év kihagyás után, június 4-6. között indul újra a Gyerek Sziget

Fotó: Gyerek Sziget

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sátrában különböző madárfészkeket, tojásokat, madárköpetet csodálhatnak meg a gyerekek, vagy megtanulhatják felismerni a madarakat tollaikról, Gönczi Robiéknál zsonglőrködhetnek is, a sportparkban pedig a falmászást és a Bagjumpot próbálhatják ki.

A Gyerek Szigetre tömegközlekedéssel kijutni gyerekjáték, és nemcsak a pénztárcát, de a környezetet is kíméljük, ha a kényelmes és gyors közösségi közlekedést választjuk.