Két év után újranyílik a Lourdes-i barlangkápolna

Forrás: MTI

 2022. február 09. 09:50

Péntektől ismét fogad látogatókat a Lourdes-i barlangkápolna, amely a világjárvány miatt két évig zárva volt.

A franciaországi Pireneusokban található keresztény zarándokhely kedden bejelentette, hogy a zarándokok ismét látogathatják a Szeplőtelen Fogantatás Bazilika tövében, a Massabielle-sziklában a barlangot, s annak  mélyén az oltár bal oldalán található forrást.

lourdes_123rf

Lourdes a második leglátogatottabb város Franciaországban Párizs után, bevétele 90 százaléka az idegenforgalomból származik

Fotó: 123rf.com

A hagyomány szerint 1858. február 11-én Szűz Mária megjelent a 14 éves Bernadette Soubirous-nak, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. A csoda helyén 1876-ban templomot építettek, amelynek IX. Pius pápa bazilika címet és előjogokat adományozott.
Az alig 14 ezer lakosú Lourdes a második leglátogatottabb város Franciaországban Párizs után, s bevétele 90 százaléka az idegenforgalomból származik.
Lourdes-ban a zarándokok száma évente 3,5 millió, hitüket erősíti az, hogy időről időre előfordulnak - a helyi orvostudományi iroda vizsgálatai szerint is - tudományos módon megmagyarázhatatlan gyógyulások.