Két hét múlva indul a 32. Művészetek Völgye Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2023. július 04. 12:49

Nagyszínpados kedvencektől az intimebb, akusztikus fellépéseken át, színházzal, irodalommal, jógával, különböző alkotó workshopokkal és biciklitúrával is várja a látogatóit a Művészetek Völgye három települése, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend július 21-30. között.

A Művészetek Völgyében a nagyszínpadon túl is találkozhatunk a fellépőkkel: csatlakoznak egy zenés- vagy versimpróhoz, workshopot tartanak, beülnek egy beszélgetésre, fellépnek akusztikus formációban, mesét olvasnak a gyerekeknek vagy éppen csak elmerülnek a Völgy sokszínű forgatagában – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az összművészeti fesztiválon a reggel indulhat jógával, biciklizéssel vagy a környék felfedezésével, napközben pedig beszélgetések, kézműves foglalkozások, színházi és irodalmi programok várják a látogatókat.

Aki a helyi ízeket és különlegességeket keresi, annak érdemes betérnie egy Kék abroszos helyre, ahol helyi vendéglátók asztalánál foglalhat helyet, míg az Éltető Völgyben a Balaton-felvidék ízeit ismerheti meg. A kapolcsi kézműves vásár forgatagában pedig idén is kézművesek portékáiból válogathatunk.

A Művészetek Völgye változatos helyszínekkel várja a fesztiválozókat

Fotó: Művészetek Völgye

A Művészetek Völgyében a könnyűzene mellett tere van a komoly- és klasszikus zenének, a folknak, a világzenének és a jazznek is. A Panoráma Színpadnál olyan koncertek lesznek, mint a Quimby, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal közös A Dal a miénk 2.0 c. műsora, a Bagossy Brothers Company, a Punnany Massif, a Carson Coma, a Bëlga, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Margaret Island, a Lóci Játszik és a Vad Fruttik. Taliándörögd új zenei helyszínén, a Lőtéren pedig többek közt a Hundred Sins, a Cloud9+, a Cari Cari, a Slagwerk den Haag, az Anima Sound System, a Mörk és a Middlemist Red lép fel.

Mindeközben a Cirque du Tókertben a csillagos ég alatt élvezhetik a résztvevők Zorán, Dés László, Kern András, a Magyar Állami Operaház vagy éppen a Danubia Zenekar koncertjét, de több újcirkuszi és kortárstánc produkciót is megcsodálhatnak majd itt.

Idén több mint kétezer programmal vár a Művészetek Völgye

Fotó: Művészetek Völgye

 

A kapolcsi római katolikus templomból komolyzene szól majd: itt játszik többek közt Szokolay Dongó Balázs, de itt lép fel a Budapesti Vonósok Kamarazenekar és a Danubia Zenekar Brácsa együttese is.

Ez pedig csupán ízelítő a Művészetek Völgye programjából, elvégre a fesztivál idén 2200 programmal várja a fesztiválozókat. A teljes programkínálat megtekinthető a Művészetek Völgye weboldalán.

A közlekedést ezúttal is a fesztiválkarszalaggal ingyenesen használható Csigabusz segíti a települések között, aki pedig a szállásfoglalással lemaradt, annak érdemes Tapolca és Veszprém szálláshelyeit is megnézni, ugyanis a fesztiváljárattal azok is könnyen elérhetők.