Két hét múlva mehetnek Japánba a turistacsoportok

Forrás: turizmus.com

 2022. május 27. 11:26

Két év szünet után június 10-től újra utazhatnak szervezett turistacsoportok Japánba, szigorúan előre lefektetett forgatókönyv szerint.

Miután Japán ezen a héten tesztelési céllal beengedte négy ország néhány turistacsoportját, június 10-től más országokból érkező csoportok is beléphetnek az országba – jelentette be Fumio Kishida miniszterelnök csütörtökön.

A belépés feltétele az lesz, hogy a látogatók szervezett csoportokban, előre meghatározott útiterv alapján tartózkodjanak Japánban.

Júniusban ezenkívül a jelenlegi kétszeresére, 20 ezerre emelik azoknak a számát, akik naponta beutazhatnak az országba, valamint a karanténszabályokat is enyhítik. A részletek még nem ismertek, de valószínű, hogy a beutazás előtti és érkezés utáni negatív tesztre szükség lesz. A háromszor oltott látogatókkal elképzelhető, hogy kivételt tesznek – értesült a Reise vor9.

Japán fokozatosan nyit a turisták előtt

Fotó: 123rf.com

Két év után most először utazhattak be turisták a felkelő nap országába, eddig csak diákokat és üzletembereket engedtek be. A szigorú beutazási korlátozásokat már egy ideje erősen kritizálták gazdasági körök, mivel a turizmus a pandémia utáni gazdasági kilábalás fontos tényezője lehetne. A miniszterelnök szerint a korlátozásokat fokozatosan oldják fel, ezért kis időbe még beletelhet, mire egyéni turisták is beléphetnek Japánba.