Kétezer fellépő a debreceni virágkarneválon

Forrás: MTI

 2015. július 23. 13:06

Tizennégy virágkocsi vonul fel augusztus 20-án a debreceni virágkarneválon, és minden korábbinál több, kétezer fellépő szórakoztatja majd a közönséget.

A debreceni virágkarnevál ebben az évben Tiszafüreden kezdődött: július elején az ottani halas napokon láthatta először a közönség Debrecen és Tiszafüred virágkocsiját, amelyek ott lesznek az augusztus 20-ai karneváli menetben is – emlékeztetett Papp László polgármester az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján.

Az idei karnevál újdonsága a Miss Supranational Hungary 2015 szépségverseny megyei döntője, amelyet a karneváli programba beillesztve augusztus 18-án a nagyerdei szabadtéri színpadon rendeznek meg. A polgármestere külön kiemelte az első roma sorsjáték, a Somnakaj – Gipsy musical augusztus 19-ei Kossuth téri előadását. Ugyancsak különlegessége lesz az idei karneválnak a Nagyerdőben, a Békás-tó partján megrendezésre kerülő, Hajdú-Bihar és Debrecen népművészeti értékeit bemutató kiállítás és vásár.

Fotó: Facebook/Debreceni Virágkarnevál

Az idei karneváli hét már augusztus 15-én megkezdődik kiállításokkal, sörfesztivállal, értékszigettel és horgolt virágok karneváljával – mondta el Bódor Edit, a karnevált szervező Főnix Kft. ügyvezető igazgatója. A junior virágkarnevált, a Galiba gyermekfesztivált augusztus 18-án tartják Debrecen belvárosában, ahol már negyedik alkalommal vonulnak majd fel a kézműves kis virágkocsik és a gyermekcsoportok.

Augusztus 20-án hagyományosan a nagyállomástól indul a virágkocsik, valamint a hazai és külföldi művészeti csoportok karneváli felvonulása a Nagyerdőbe. A stadion északi rendezvényterén délután közelről is megtekinthetik az érdeklődők a virágkocsikat, este a Nagyerdei Stadionban Karneváléj címmel tartják meg a 46. Debreceni Virágkarnevál impozáns gálaműsorát. A kétezer fellépő közt ott lesz dr. Alban, Boggie, Berecz András, de láthatja a közönség az Új Lovas Színház parádéját is.