Kétmillió magyar vendégéjszaka Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2019. április 01. 14:44

Ismét megrendezte immár hagyományos tavaszi workshopját az Österreich Werbung. A rendezvényen kiderült, hogy tavaly rekordot döntött a magyar turistaforgalom.

A rendezvényen 34 osztrák turisztikai szolgáltató és tartomány képviselője mutatta be kínálatát a hazai utazási irodák munkatársainak. Vorarlberg kivételével az összes osztrák tartományból érkezett kiállító a rendezvényre, a legtöbben Alsó-Ausztriából, Salzburg tartományból, Stájerországból és Karintiából jöttek.

A tartományi és városi turisztikai hivatalok mellett saját standdal mutatkozott be a Bécsi Iparművészeti Múzeum (MAK) és a Bécsi Szépművészeti Múzeum. Utóbbiban idén októbertől Caravaggio- és Bernini-kiállítás látható, ugyanakkor a létesítményben megnyitott a Világmúzeum olyan különlegességekkel, mint az ómexikói tollas fejdísz, a benini bronz törpék vagy Cook kapitány egyedülálló gyűjteménye.

A rendezvényen kiderült, hogy az alsó-ausztriai Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) érdekes, sok magyar vonatkozással rendelkező tartományi kiállítás nyílt meg március végén. A világ mozgásban című tárlat november végéig látogatható. A fantasztikus időutazással kapcsolatban ezen a linken lehet további információt találni: www.noe-landesausstellung.at.

Amint azt Michael Strassertől, az ÖW közép-kelet-európai régió és a budapesti iroda vezetőjétől a rendezvényen megtudtuk, 2018-ban ismét rekordot döntött az osztrák turizmus, miután 4,1%-kal nőtt a külföldi vendégéjszakák száma a szálláshelyeken. A múlt év során 45 millió turistaérkezést és 150 millió vendégéjszakát regisztráltak Ausztriában.

Pillanatkép a workshopról

Fotó: Österreich Werbung

Hazánk a nyolcadik legfontosabb küldőpiac, tavaly első ízben érte el a kétmilliót a magyarok által eltöltött vendégéjszakák száma. A vendégszám növelése azonban a jövőben már nem szerepel a legfontosabb célok között.

Amint arról a minap beszámoltunk, Ausztriában nemrégiben új turizmusfejlesztési stratégiát fogadtak el, amelynek egyik központi gondolata, hogy nem csupán a vendégek igényeinek kielégítése álljon a fókuszban, hanem legalább ennyire fontos az ágazatban dolgozók és a helyi lakosság elvárásainak teljesítése is. A Michael Strasserral a témáról készített interjúnkat a Turizmus.com májusi számában olvashatják majd.

Az új stratégia jegyében a külföldi marketinget is átstrukturálták, és a tervek szerint a jövőben elsősorban a közép-európai régióra és Ázsiára fókuszálnak a piaci diverzifikáció jegyében.

Az idei évtől a szállodai áfakulcs mértékét a korábbi 13-ról 10%-ra mérsékelték Ausztriában.

Kapcsolódó cikkek

Indul a fagyiszezon Bécsben

2019. március 21.