Kétszázezer látogatót várnak idén a debreceni Aquaticum strandra

Forrás: MTI

 2023. május 27. 11:51

Kétszázezer látogatót várnak idén nyáron a debreceni Aquaticum strandra, amely vasárnap, gyermeknapon nyitja meg kapuit a Nagyerdőben.

Papp László, a város polgármestere a helyszínen pénteken tartott sajtótájékoztatón közölte: tavaly 197 ezren keresték fel "Magyarország legvagányabb strandját". Hozzátette: az idén elsősorban a vendégeket vonzó programkínálatot bővítik, szeretnék, ha az Aquaticum a családok kedvelt kikapcsolódási helye lenne, miközben a bulizni vágyó fiatalokat éjszakai fürdőzéssel is várják.
A hagyományok folytatásaként egy napra – az idén július 6-án – újra a végzős debreceni középiskolásoké lesz a strand; a díjmentes belépés mellett különleges programokkal, versenyekkel várják a diákokat.
A polgármester kitért a Debrecen-városkártyára is, amelyet már több mint húszezren váltottak ki, s amellyel legalább 15-20 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a strandlátogatók.

Május 28-án, gyereknapon nyitja meg kapuit az Aquaticum strand

Fotó: aquaticum.hu

A nagyerdei strand jelentős mértékben járul hozzá a város idegenforgalmához. Tavaly a strand vendégeinek 95 százaléka belföldi volt, háromnegyedük helybéli. A város szálláshelyein regisztrált csaknem 550 ezer vendégéjszakából mintegy 300 ezer kötődött külföldiekhez.

Fazekas Lajos fürdőigazgató jelezte: a gyermeknapon egész napos programokkal várják a családokat, Debrecen-kártyával aznap akár 34 százalékos kedvezmény is igénybe vehető.