Kétszeres volt a túljelentkezés a magyar turisztikai kínálat kijevi bemutatójára

Forrás: Mt Zrt

 2016. április 01. 15:20

Új értékesítők bevonását célozta a Magyar Turizmus Zrt. és a Vitiana utazás- és oktatásszervező cég rendezvénye március 17-én Kijevben.

A szakmai találkozót a szervezők a korábban megtartott, igen sikeres webináriumon harangozták be, így a regisztrációt már a rendezvény meghirdetése napján kénytelenek voltak lezárni: a jelentkezők száma kétszerese volt a tervezett létszámnak.

Magyarország turisztikai termékeiről szóló bemutató alapos képzésből és értékelésből állt, tekintettel arra, hogy a résztvevők még nem rendelkeznek magyarországi tapasztalatokkal. A közel 90 utazási iroda és három szakmai lap képviselőinek az MT Zrt. ukrajnai külképviselője, Kabish Szvetlána Magyarország turisztikai vonzerejéről, az ukrán vendégek által is kedvelt termékekről tartott előadást.  Az értékesítési tapasztalatokat és tanácsokat a képzés társszervezője, a Vitiana idegenforgalmi oktatásszervező cég igazgatója osztotta meg a résztvevőkkel. A szeminárium résztvevőit dr. Keskeny Ernő nagykövet üdvözölte. A szakmai információkat kiegészítve Kollár János vezető konzul a schengeni vízumok beszerzésének feltételeiről tartott előadást. Az előadásokat értékelés és diplomaosztás követte, a résztvevők kötetlen beszélgetés keretében további kérdésekre is kaptak lehetőséget.
Magyarország  hivatásturisztikai aktualitásairól március 1-jén tájékozódhattak a szakmai érdeklődők a magyar nagykövetség, az MT Zrt. és a Via Kiev társaság rendezvényén. A bemutatón multinacionális cégek - Pepsico, Metro Cash&Carry, McDonalds, SC Johnson - ukrán divízióinak képviselői, valamint a helyi vállalatok képviselői vettek részt. A vendégeket Kabish Szvetlána, Dr. Kádár András külgazdasági attasé országunk üzleti és befektetési klímájáról tájékoztatta.
A Magyar Turizmus Zrt. kijevi irodája bízik abban, hogy a megtartott szakmai rendezvények új lendületet adnak Ukrajnában működő vállalatoknak ahhoz, hogy Magyarországra hozzák rendezvényeiket, az utazási szakmának pedig ahhoz, hogy aktívan bekapcsolódjanak Magyarország értékesítésébe. A KSH első idei jelentése szerint az ukrán beutazó forgalom januárban 25%-kal nőtt, így remélhetőleg ismét növekedni fog a Magyarországra látogató ukrán vendégek száma.