Kezdetét vette a II. Bondoró Fesztivál Kapolcson

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 28. 20:21

Gólyalábasokkal, masír bandával, artistákkal és megannyi látványossággal indult a Balaton-felvidéki községben a fesztivál, amely péntektől vasárnapig várja a látogatókat.

A fesztivált, amely dedikáltan az utcaszínházi előadásokat szeretné népszerűsíteni, egy színes kavalkáddal indították útjára a szervezők. A parádés ceremónia kiindulópontja a VirágZsó Kert volt, majd az utcaszínházi hangulathoz híven egy felvonulás vette kezdetét, amely a kapolcsi Petőfi Sétányon és a Malomsziget környékén kalauzolta végig az érdeklődőket.

A vidám fesztiválforgatagban ott voltak az életre keltett Bondoró Figurák, a BAB Társulat óriásbábjai, valamint a Langaléta Garabonciások gólyalábasai és a Paralel utcaszínházi komédiásai is. A talpalávalót a Mágustones masír banda húzta.

A háromnapos fesztivál az utcai előadásokat szeretné népszerűsíteni

Fotó: Bondoró Produkció

Az utcaszínházi fesztiválon a következő néhány napban megannyi kulturális és gasztronómiai csemege lesz terítéken. Érkezik a Kajárpéci Vízirevü, fellép Papito, az argentin bohóc, a Tűzmadarak cirkusz csoport, valamint Boka Gábor Színháza is. Világjáró marionettjeivel érkezik Sarkadi Bence, s a Bondoró Porondon zenekarának tagjaival mesemondó délutánt tart Szabó Balázs is.

Zenei műsorok is helyet kaptak a kínálatban. A Bondoró Színpad kis pódiumán fellép többek között Magyarország első balkán rezes bandája, a Guča Partyzans Brass Band, akusztikus koncerttel érkezik a modern ír kocsmazene féktelen világát képviselő Firkin, amely a zenekar rég nem látott, legelső énekesével, Marthy Barnával sok év után először lép közönség elé. Emellett jön a Cimbaliband és a népszerű etnohiphop formáció, a Zuboly is. Szintén itt látható majd Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert különleges estje, a Tandem is, amely több mint egy koncert, és személyesebb, mint egy klasszikus színházi est. A fellépések sorát a külön erre az alkalomra összeálló Müller Péter Sziámi AndFriends meglepetésműsora zárja a Romano Drommal közösen.

A Bondoró szervezői változatos programokkal várják a legkisebbeket is, sőt még geotúra és kiállítások is bővítik a családi programok sorát. A háromnapos rendezvényt különleges tűzshow zárja majd.