Kezdődik a Desiré fesztivál Szabadkán

Forrás: MTI

 2021. november 19. 12:36

November 19-én este a Franciaországból érkező Atelier 3+1 társulat Omma című előadásával kezdődik az idei Desiré Central Station kortárs nemzetközi színházi fesztivál Szabadkán, amely november 29-ig tizenöt előadással és három koncerttel várja a közönséget.

A régió egyik legizgalmasabb színházi fesztiválját az idén The History and You, azaz A történelem és te címmel szervezik meg, és a szervezők elmondása szerint hosszabb és programdúsabb lesz a korábbiaknál.

A szabadkai színházi rendezvényre Szerbiából, Magyarországról, Franciaországból, Montenegróból, Észak-Macedóniából, Horvátországból, Szlovéniából, Svájcból és Bosznia-Hercegovinából érkeznek színészek, rendezők és társulatok.

A fesztivál műsorán négy magyar nyelvű előadás szerepel

Fotó: desirefestival.eu

A repertoáron négy magyar nyelvű előadás szerepel. A Holtverseny című monodrámát, amely Totth Benedek azonos című regényéből készült, és a fiatalok sodródását igyekszik bemutatni, november 24-én mutatják be.

A Hodworks legújabb produkcióját, az Ambert is megnézhetik az érdeklődők Szabadkán november 29-én.

Emellett az Újvidéki Színház Az isteni Dzsoni parázna napjai című előadás is látható lesz a fesztiválon, amelynek zárónapján a Kultúrbrigád és a budapesti Átrium Színház Mefisztóját nézheti meg a közönség. A darabot Urbán András rendezte Klaus Mann regénye nyomán.

A régió egyik legizgalmasabb színházi fesztiválját az idén The History and You, azaz A történelem és te címmel szervezik meg

Fotó: facebook.com/DesireCentralStationFestival

Az esti produkciók mellett közönségtalálkozókon, kötetlen beszélgetéseken és kritikai szemináriumon is részt vehetnek a nézők.

A Desiré Central Station fesztivált először 2009-ben rendezték meg, nevét a szervező színház névadója, Kosztolányi Dezső becenevéről kapta.