Kezdődik a fesztiválszezon Szegeden

Forrás: turizmus.com

 2022. május 11. 13:31

A nyár közeledtével Szegeden is elkezdődik a fesztiválszezon. A következő hetekben többek közt a Borfesztivál, a Szeged Napja Ünnepségsorozat és a Hídi vásár is várja a városba látogatókat. Nyáron pedig a Dejavu Fesztivál, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a SZIN is visszatér.

Két év után újra fesztivál hangulat lengi be az utcákat, hiszen visszatér Szeged egyik kedvenc eseménye, ami nem csak a szegedieknek, de országszerte kedves az emberek szívének, a Szeged Napja Ünnepségsorozat.

Május 13 és 22 között ismét vár minket a szeretett Borfesztivál, a különleges Hídi vásár, a Dóm téri kavalkád forgataga, és a kuriózumokat rejtő Kincs tér. Az egész belváros, sőt még a Belvárosi Híd is átalakul rendezvényhelyszínné és megtelik élettel.

 

Nyáron is folytatódik a fesztiválhangulat

Ez a nyár már remélhetőleg visszahozza azt az önfeledt hangulatot, melyet a világjárvány időszaka előtt tapasztalhattunk meg Szegeden. A város nyújtotta kulturális és szabadidős programok teljeskörű kikapcsolódást tudnak nyújtani a városba érkező turisták számára. A májusi fesztiválhangulat tovább folytatódik júniusban a pünkösdi hétvégén a ’90-es és 2000-es évek legnagyobb slágereit jegyző Dejavu Fesztivállal.

szeged

A város nyújtotta kulturális és szabadidős programok teljeskörű kikapcsolódást tudnak nyújtani a városba érkező turisták számára

Fotó: Tourinform Szeged

A város egyik legnagyobb turisztikai attrakciója, a Szegedi Szabadtéri Játékok is parádés repertoárral várja idei közönségét. A Dóm téri csillagfedeles színpadon bemutatott zenés-táncos darabok lenyűgöző látványt nyújtanak a színház szerelmeseinek.

Az sem marad kulturális élmény nélkül, aki a kisebb befogadóképességű, bensőségesebb hangulatú tereket keresi, hisz minden hétre jut a nyáron egy zenei vagy színházi programsorozat a Városháza udvarára, a Tisza-partra vagy az újszegedi Erzsébet Ligetben található szabadtéri színpadra.

A nagy belföldi zenei fesztiválok sora is Szegeden záródik a Szegedi Ifjúsági Napokkal (SZIN), ahol idén már a hazai előadók mellett élvonalbeli külföldi előadók is színpadra lépnek.Számos új turisztikai attrakcióval várják a városba látogató vendégeket. Az elmúlt két évben megújult a Móra Ferenc Múzeum, többek között új interaktív kiállításokkal, tetőtéri kilátóval bővült a kínálata.

A legendás vadnyugat világát bemutató tárlat nyílik itt az idei Múzeumok Éjszakáján, amelynek főszereplői a cowboyok és az indiánok lesznek. A Belvárosi Mozi is új funkciókat kapott, filmtörténeti kiállítás látható itt AR és VR technikával színesítve.

szeged

Két év után újra fesztivál hangulat lengi be az utcákat, hiszen visszatér Szeged egyik kedvenc eseménye, a Szeged Napja ünnepségsorozat

Fotó: Tourinform Szeged

A város második főutcája, a Tisza is egyre hívogatóbb mindenki számára. A kajakozástól az élményhajózásig, a horgászástól a plázson való pihenésig válogathatunk a programokból.

Komplex vízi turisztikai kínálatot nyújtó úszóművet és egy szabadstrandot is átadtak itt az elmúlt években.Szegeden a gasztro élményekben sincs hiány, a tradicionális halászcsárdák mellett újhullámos kávézók és cukrászdák, Michelin-csillag várományos éttermek biztosítják a minőségi kínálatot.

A tavalyi nyár vendégforgalma már megmutatta, hogy sokan választják Szegedet a nyaralásuk helyszínéül. A városvezetés és a turisztikai szolgáltatók reményei szerint az idei nyári kínálat is sokak számára vonzóvá teszi a napfény városát.