Kezdődik a Kálvária kápolna felújítása Szentkúton

Forrás: turizmus.com

 2019. november 11. 11:33

Megkezdődik a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen a Kálvária kápolna felújítása, a munkálatok várhatóan 2022-ben fejeződnek be.

A kápolnát két dombormű díszíti majd, Szent Mihály és Szent Rafael angyalokkal, Mátyássy László szobrászművész alkotásaival. Százötven helyes urnás temetkezési helyet is kialakítanak az épületben, amelynek felújítási munkái várhatóan 2022-ben fejeződnek be.

A szobormunkák a határon átívelő Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programnak a ferences kulturális örökség megőrzésére elnyert forrásából készülhettek el, e program keretében épül a Csend Háza is a Nógrád megyei kegyhelyen – írja az MTI.

A Zarándokház Mátraverebély-Szentkúton

Fotó: szentkut.hu

A mátraverebély-szentkúti római katolikus nemzeti kegyhelyen 2015 szeptemberében készült el a legnagyobb, mintegy 2,8 milliárdos beruházás.

Az Észak-magyarországi Operatív Program támogatásával megújult a kegytemplom, a rendház, a kültéri misézőoltár, komfortosabbá tették a zarándokházat, 140 új zarándokszállást, valamint új fogadóépületet alakítottak ki. Átalakították a templom belső részét és a lourdes-i barlangot, így megközelíthetőbbé vált a kegyszobor, a restaurált kegyoltár és a Szűzanya szobra.