Kezdődik a levendulaszüret az eszterházai levendulakertben

Forrás: turizmus.com

 2020. június 18. 18:23

Tízezer tő francia levendula borul virágba a hétvégére a fertődi Esterházy-kastély levendulakertjében. Nemcsak újabb, különleges látványossága ez ennek a csodálatos helynek, de családi programnak is kiváló.

S ami ennél is több: csoportoknak, nyári táborozóknak külön tematikus programokat is kínálnak a szervezők – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Június 19-étől kezdődik a levendulaszüret. Naponta 10 és 18 óra között a helyszínen kapott aratótasakba gyűjthetnek levendulát az érdeklődők.

A képen balról jobbra: Harsányi Emese múzeumpedagógus, Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont  ügyvezetője és Kótai Éva főkertész

Fotó: Eszterháza Központ

Két egymást követő hétvégén (június 19-20-21. és június 26-27-28.) 14.00-17.00 óra között levendulás családi élményprogramokkal várják az látogatókat.

Kézműves foglalkozások, fűszer- és gyógynövénytúrák is lesznek.

Csoportokat előre egyeztetett időpontban tematikus programkínálattal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várnak, amelyeket nyári táborozó csoportoknak is ajánlanak.

Az élményteli, szabadtéri múzeumpedagógiai foglalkozások között a „Tündérséta” az óvodás korosztálynak szól, a „Barokk íróasztal”az általános iskolásoknak, a „Barokk zenélődoboz” a középiskolás korosztálynak kínál aktív időtöltést a páratlan természeti környezetben – ismertette az ügyvezető.

Az érdeklődők további információkat a Facebookon, az eszterhaza.hu weboldalon és a muzeumpedagogia@eszterhaza.hu e-mailcímen kaphatnak.

Hétvégén indul a levendulaszüret a gyönyörű eszterházai levendulakertben

Fotó: Eszterháza Központ

Mindezeken túl a levendulakert idén is fogadja a Soproni Tankerület nyári táboros csoportjait június 29. és augusztus 19. között. A táboros kisdiákok hetente 2-3 napon keresztül érkeznek a kertbe levendulát szüretelni.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.