Kezdődik a pesterzsébeti Duna sétány építése

Forrás: turizmus.com

 2021. április 07. 16:48

A napokban megkezdődnek a munkálatok, és a tervek szerint októberben készül el Pesterzsébet Duna-parti szakaszának megújulása a Gubacsi híd és a Vizes játszótér között – olvasható Pesterzsébet Önkormányzata honlapján.

Mint írják, létrejön a Duna sétány, amely kulturált, esztétikus környezetben kínál majd víz- és természetközeli élményt minden látogató számára.

A közösségi terekkel, pihenőrészekkel, látványos stégekkel bővülő sétányhoz az eddigieknél könnyebb lesz lesétálni, hiszen a sósfürdő és a hotel közötti részen új lejárat is nyílik majd a partra.

A héten induló munkálatok szeptember végéig tartanak el. Ez idő alatt a partszakasz nagy részét lezárják, így nem lesz elérhető a Vizes játszótér és a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő előtti terület, illetve a csónakházak előtti terület nagy része sem.

A pesterzsébeti Duna sétány tervei – a napokban kezdődnek a munkálatok

Fotó: budapestdialog.hu/dialogs/duna-setany

Kisebb-nagyobb korlátozásokkal, de folyamatosan működni tud azonban a VakVarjú étterem és az ESMTK vízitelepe, bár az átmenetileg szűkebbé váló tér miatt sokkal nagyobb odafigyeléssel kell majd itt közlekednie a látogatóknak – emelik ki.

A projekt – mely a Fővárosi Önkormányzat Tér Köz Pályázatának keretében valósul meg – kivitelezése során egy összefüggő sétány alakul ki, melyről stégekkel a Duna is elérhetővé válik.