Kezdődik a Zalakarosi Fürdő gyógycentrumának felújítása

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 05. 15:17

Hamarosan elkezdődik az idén 63. éves Zalakarosi Fürdő gyógycentrumának komplex felújítása. A beruházás 700 millió forintból valósul meg, átadása 2019-ben várható.

A Zalakarosi Fürdő fennállásának 63. évfordulóján Cziráki László vezérigazgató sajtótájékoztató keretében jelentette be a Zalakarosi Fürdő legújabb beruházását. 2018. októberben elindul a fürdő egyik legikonikusabb épületegyüttesének, a több mint 25 éves gyógycentrum kupolás medenceterének teljes körű rekonstrukciója, közel 1000 négyzetméteren.

A több mint fél évszázados Zalakarosi Fürdő életében alig akadt olyan év, amikor ne fejlesztette volna szolgáltatáspalettáját, ne újult volna meg egy-egy részlege.

A 2500 méter mélyről feltörő, Európában is egyedülálló összetételű gyógyvíz és a gyógyvízre épülő balneológiai szolgáltatások széles palettája kiemelt szerepet tölt be a turisztikai desztinációban. A zalakarosi víz az, amely a kezdetektől fogva meghatározta a város gazdasági, turisztikai helyzetét.

A gyógycentrum kupolás medencetere és a vele közvetlen kertkapcsolatban álló gyógykert mindig a fürdő egyik zászlóshajója volt, a komplexum kiemelt szolgáltatásait képviselte a nyitását követő két évtizedben.

Így néz majd ki belülről a felújítás után a komplexum

Fotó: Zalakarosi Gyógyfürdő

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a fürdő számos része megújult, fejlesztette az élményt nyújtó családbarát szolgáltatásait, megújult a fedett fürdő, most pedig eljött az ideje, hogy visszanyerje méltó fényét az egyik legimpozánsabb épületrész, a gyógycentrum épülete, amely több mint 25 évig állt a vendégek szolgálatában.

A teljes rekonstrukció során az épületrész egyedi atmoszféráját, formavilágát, és stílusjegyeit megtartják. Új tetőszerkezet épül, megtörténik a nyílászárók cseréje, teljesen új burkolat kerül kialakításra, megújul a fogadótér, beleértve a hozzá tartozó vizesblokkokat is.

A gyógycentrummal közvetlen kapcsolatban álló hangulatos gyógykertben megújulnak a járdafelületek és a napozóterasz burkolata, a gyógykertet és a strandot elválasztó kerítést teljes hosszában kicserélik.

Az épület vendégek által nem látható részei is teljes felújításon esnek át, megerősítik az alapot, megújul a gépészet, új fűtési rendszer, légtechnika, uszodatechnika kerül beépítésre. Modernizálják az elektromos hálózatot, energiatakarékos ledes világítást építenek be. A tervezéskor az esztétikum és az egyedi belsőépítészeti megoldások mellett az energiahatékonyság, a fenntarthatóság és a gazdaságos üzemeltethetőség kulcsfogalmak voltak.

A várhatóan 2019-ben befejeződő beruházás tervezett bekerülési összege közel 700 millió forint, az építési munkálatok alatt - köszönhetően a nagy területi adottságoknak - a fürdő összes létesítménye minden szolgáltatásával együtt zavartalanul látogatható lesz.

A beruházással a Zalakarosi Fürdő célja, hogy az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos nemzetközi tanúsítványát megszerezze.

Kapcsolódó cikkek