Kezdődik az 5. MOL Nagyon Balaton

Forrás: turizmus.com

 2017. május 25. 13:44

Nagyfesztiválokat, különleges programokat, világsztárok egész sorát és több száz hazai előadót, valamint jobbnál-jobb gasztronómiai élményeket ígér idén nyárra a MOL Nagyon Balaton, amelynek rendezvényeire összességében több mint egymillió érdeklődőt várnak a szervezők.

A MOL Nagyon Balaton küldetése az indulás óta változatlan: a Balaton hírnevét, megítélését szeretnék idehaza és külföldön egyaránt erősíteni a régió legizgalmasabb eseményein keresztül. „Büszkék vagyunk arra, hogy olyan nagymúltú és nívós események kapcsolódtak már a MOL Nagyon Balatonhoz, mint a VeszprémFest, a Művészetek Völgye, a Balaton Sound, vagy a Paloznaki Jazzpiknik, de legalább ennyire örömteli, hogy számos új esemény is elindulhatott – például a STRAND Fesztivál, a B.my.Lake, vagy éppen a már hagyományos kompkoncertek. A MOL Nagyon Balaton eseményei tavaly már egymilliónál is több vendéget vonzottak a Balatonra, idén ennél is több fesztiválturistát várunk" - mondta el Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapító-főszervezője.

A MOL Nagyon Balaton azonban nem csak kulturális eseményekről és fesztiválokról szól. „A We Love Balatonnal közösen kutattuk fel a legjobb helyeket: éttermeket, sütödéket, szállásokat – ezeket ajánljuk a közönségüknek. A napokban jelent meg a Balaton Magazin, amely elsősorban a balatoni eseményeket mutatja be, számos exkluzív interjúval, amelyek között például John Newman, Parov Stelar, vagy Kiss Tibi is megszólal. A MOL Nagyon Balaton Check-In játék résztvevőit arra buzdítjuk, hogy minél több balatoni eseményen vegyenek részt, így akár egy autót is nyerhetnek, Pimaszúr pedig két és fél hónapra a Balatonra költözik: családostul jelentkezik be a régió más-más pontjáról, eseményeiről" - tette hozzá Fülöp Zoltán, a MOL Nagyon Balaton alapító-főszervezője.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy a programsorozat szervezetté válása már az első évben is látványos eredményt hozott: „A Balaton nem csak nyáron, hanem minden évszakban tartogat sehol máshol nem látható, rejtett kincseket, egész évben megélhető élmények sokaságát, és a 2013 óta jelentkező Nagyon Balaton programjai is hozzájárultak a szezon meghosszabbításához a Balatonnál, ez a vendégéjszakák számának alakulásán is látszik. 2016-ban ebben a hónapban például 19%-kal volt magasabb a vendégéjszakák száma, mint a programsorozat első évének szeptemberében. Szerintünk elsősorban élményeket kell kínálni a Balatonra látogatóknak, még több garantált programmal, és olyan családbarát attrakciókkal, amelyek akár gyerekekkel, akár nagyszülőkkel is látogathatók."


A balatoni régió eseményeit összefogó kezdeményezés kiemelt támogatója 2017-ben is a MOL, és a közmédia az esemény fő médiatámogatójaként idén nyáron is kiemelten foglalkozik a MOL Nagyon Balaton eseményeivel.

Kapcsolódó cikkek

Pecsételd körbe a Balatont

2017. április 11.