Kézműves sörfesztivál 100 sörfőzdével Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2019. november 20. 15:35

Mintegy száz ismert és új sörfőzde mutatkozik be november 22–23-án Bécsben, a kézműves sörök fesztiválján. A Craft Bier Fest idei vendége Finnország, amely Európa egyik legváltozatosabb sörpiacával büszkélkedhet.

Az osztrák „sörösök” a szakma osztálytalálkozójának is nevezik a bécsi Craft Bier Festet, amelyet a Marx Halléban rendeznek meg. A kézműves sörök fesztiválján mintegy száz régi és új sörfőzde mutatja be hagyományos és új főzeteit az Európa legkülönbözőbb országaiból érkező publikumnak.

Itt mutatkozik be először a szélesebb nyilvánosság előtt például a bécsi Illegal Brewing, amely az Austrian Beer Challenge-en, az osztrák sörfőzdék országos bajnokságán két díjat is bezsebelt.

Kézműves sörök fesztiválja a bécsi Marx Halléban

Fotó: Craft Bier Fest / Christoph Adamek

De nemcsak Bécsben, hanem Alsó-Ausztriában is nagy a mozgolódás kézműves sörfronton. Először prezentálja söreit az osztrák főváros közönségének például az allentsteigi Brauviertel, amely felső erjesztésű angol sört, ale-t készít számtalan variációban. A fesztiválon lesz a premierje a kottingbrunni Mei Durschtnak és a ramplachi Zeiserlnek is.

A kétnapos fesztivál vendége Finnország, amely sok sörkedvelő számára fehér folt a sörtérképen.

Sörkóstolók a bécsi kézműves sörfesztiválon

Fotó: Craft Bier Fest / Max Garschall

Amióta a skandináv ország a 90-es évek közepén felszabadult az alkoholtilalom, a monopóliumok és az extrém magas adók béklyója alól, elképesztő gyorsasággal alakult ki az Európában szinte páratlanul gazdag és változatos sörpiaca. A Marx Halléban tíz finn kézműves sörfőzde mutatkozik be, a finn életérzéshez pedig az országból származó jellegzetes röviditalok és ételek is hozzájárulnak majd.

A Craft Bier Festre a belépő 10 euró – a kétnapos 16 euró -, ami magában foglalja a kóstolópohár árát is – tájékoztatott Bécs Város Külképviseleti Irodája.