Kézműves vásár is lesz a nagyszebeni Hungarikum Napokon

Forrás: turizmus.com

 2022. június 22. 16:59

A nagyszebeni Hungarikum Napok a térség legismertebb szabadtéri, magyar eseménye. Az Astra Szabadtéri Múzeumba látogatók idén is hagyományos termékek és ínyencségek közül válogathatnak a július 1. és 3. között sorra kerülő vásáron. A rendezvényen közel 50 kézműves és őstermelő vesz részt.

Az árusok az ország különböző szegletéből érkeznek Nagyszebenbe: Szilágy, Kovászna, Maros, Hargita, Kolozs, Bihar és Beszterce-Naszód megyékből, de magyarországi vásárosok is kínálnak majd különböző termékeket - tájékoztattak a szervezők.

Ismét megrendezik a kézműves vásárt a Hungarikum Napok keretében

Fotó: HÍD Egyesület

A változatos, hagyományos portékák között fellelhetőek majd méz és méhészeti termékek, levendula és különböző gyógynövények, kürtöskalács, valamint további édességek, kézműves sajtok, italok, hagyományos öltözékek, kiegészítők, kozmetikumok, vagy kerámiából készült tárgyak. A hagyományos magyar finomságok mellett pálinkát, kézműves söröket és borokat is lehet kóstolni.

A vásár naponta 10:00 és 20:00 óra között tart nyitva. A látogatók kézműves bemutatókon is részt vehetnek, így csuhéfonás, bogozás, horgolás, fafaragás, vaskovácsolás.

A magyar értékeket bemutató fesztiválon, a nagyszebeni 13. Hungarikum Napokon idén is a hagyományokra, az autentikus magyar képviseletre és a gasztronómiára fektetik a hangsúlyt a szervezők.

A főzőversennyel egy időben kézműves vásár, gyermekprogramok, előadások is zajlanak majd, a jó hangulatot zene és tánc biztosítja.

A Hungarikum Napok szervezője a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete, főpartnere az ASTRA Múzeum.