Kiállítás a balatoni hajózásról

Forrás: turizmus.com

 2016. július 18. 11:44

Megnyílt a BAHART főszezonban megtekinthető „170 éves a Balatoni Hajózás” című kiállítása Siófok szívében.

A Balatoni Hajózási Zrt. az idén 40 éves Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján rendezte be a „170 éves a Balatoni Hajózás” című kiállítását, tisztelegve a hajózás hagyományai és az elmúlt több mint másfél évszázad emléke előtt. A siófoki kiállítással a BAHART célja az is, hogy bemutatkozzon mint a térség jelentős, nagy múltra visszatekintő, felelős vállalata.

A kiállításon a közönség elé tárul az elmúlt másfél évszázadot felelevenítve több hajómakett, kikötő és hajóterv, hajónapló valamint az 1847-es – 170 évvel ezelőtti, azaz az első balatoni hajózási szezonra érvényes – hajózási vitelbértábla egy másolata is. A kiállításon egészen a 60-as évekig visszamenőleg megtekinthetők a balatoni hajózás menetrendjei, kiadványai. A tárlat tárgyakkal, képekkel és benyomásokkal idézi fel a hajózás múltját és jelenét a magyar tengeren.

 

Kiemelt helyet kaptak a kiállítson a BAHART nosztalgiahajó flottájának tagjai, különösen az idén 125. születésnapját ünneplő Kelén és Helka nosztalgiahajók, melyek ma is kedvelt rendezvény- és sétahajói az évi több mint 600 ezer Balatonon hajózó utasnak.

A tárlat ingyenesen tekinthető meg Siófok szívében a főidényben, július 12. és augusztus 26. között a KIKK színház galériáján.