Kibontakozó együttműködés Kína
és Európa között

Forrás: turizmus.com

 2017. december 12. 12:43

Az Európai Bizottság által alapított „Partnerség az európai turizmusban” projekt keretében számos találkozó és rendezvény zajlik le 2018 áprilisában Kína kiutaztató vásárán Pekingben.

Ez az első eleme annak a B2B eseménysorozatnak, amelyet az Európa-Kína Turizmus Év alkalmából bonyolítanak le. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Li Ko-csiang kínai miniszterelnök 2016-ban jelentette be, hogy a 2018-as évet az európai-kínai turizmusnak fogják szentelni. APartnerség az európai turizmusban” projekt célja, hogy támogassa azokat az uniós idegenforgalmi vállalkozásokat és operátorokat, akik bővítenék tevékenységüket Kínában. Ezt oktatással, új együttműködések kialakításával, valamint B2B rendezvények és egyéb promóciós események szervezésével érik el, többek között nemzetközi vásárokon és kiállításokon.

Kínai turisták a Bajkál-tónál

Fotó: pixabay.com

A 2018 áprilisában megrendezendő COMTT (China Outbound Travel & Tourism Market) Kína legelismertebb és leghosszabb múltra visszatekintő kiutaztató vására, az egyetlen, amely kizárólag a kiutazó piacra koncentrál. 2017-ben több mint 4300 kínai turisztikai szakember és hetven ország 450 kiállítója vett részt rajta. A 2018-as rendezvények közül a COMTT-t választották az első számú kínai székhelyű rendezvényhelyszínnek, ahol az üzleti találkozók mellett egy tematikus konferencia is lezajlik, amelyen a családok európai utazásáról lesz szó. Az európai delegáció eközben azon dolgozik, hogy a kontinens legjobb ajánlatait felvonultassa.