Kiemelkedő a cseh és a lengyel érdeklődés Magyarország iránt

Forrás: turizmus.com

 2015. március 05. 21:45

A Magyar Turizmus Zrt. idén is számos nagyközönségi és szakmai rendezvényen népszerűsíti hazánkat a Cseh Köztársaságban és Lengyelországban egyaránt.

Ezek egyike volt február 19. és 22. között a Holiday World vásár Prágában. A nagyközönségnek szervezett utazási vásár minden évben több mint 30 ezer látogatót vonz. A Magyar Turizmus Zrt. és 13 társkiállítója 72 négyzetméteres közösségi standon mutatta be hazánk turisztikai kínálatát. A nagy népszerűségnek örvendő hazai fürdők ajánlatai mellett sokan érdeklődtek az aktív turizmus lehetőségei, valamint a Balaton és a történelmi városok kínálata iránt is.

A 2014. január–decemberi statisztikai adatok alapján a cseh vendégek tavaly összesen több mint 627 600 vendégéjszakát töltöttek el a magyar kereskedelmi szálláshelyeken (+11%), így a Cseh Köztársaság hazánk egyik legnagyobb küldő országa. A cseh vendégéjszakák száma a 2000-es évek eleje óta folyamatosan növekszik, az elmúlt 10 évben megnégyszereződött.

A Magyar Turizmus Zrt. lengyelországi külképviselete valamint a társaság Budapest és Környéke Regionális Marketing Igazgatósága Turizmus Prémium Napot szervezett február 24-én Varsóban, ahol 70 szakember ismerkedett a magyarországi turisztikai kínálattal. Hirling Bozena képviseletvezető prezentációját követően számos tárgyalás zajlott a nagy számban megjelent magyar vállalkozások (Aktiv Tours, Bodor Major, Dynamic Tours, Hunguest Hotels, Quality Tours, Szamos, Thermal Hotel Visegrád és Tropicarium) képviselőivel.

A workshopot követően minőségi magyar borok kóstolója, majd állófogadás következett. Az elmúlt napokban több turisztikai hírportál is vezető hírei között közölte a sikeres rendezvény részleteit.